DANAS, JA ZNAM DA SE TO ZOVE ŽIVOT: Reči Čarlija Čaplina, koje je poklonio čovečanstvu – odzvanjaju mudrošću!(FOTO)

1. Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da su bol i emocionalna patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim suprotno od svoje istine. Danas znam da se to zove biti verodostajan.

2. Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam koliko može da bude uvredljivo kada pokušavam da nateram nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kada sam ta osoba ja. Danas, ja to zovem poštovanje.

Telo kralja komedije ukradeno je iz groba, otmičari su od udovice tražili ogroman otkup, a dobili urnebesan odgovor!

Una O'Nil, Čarli Čaplin

3. Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za nekim drugačijim životom i mogao sam da vidim da je sve što me je okruživalo u stvari bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, ja to zovem zrelost.

4. Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvek na pravom mestu, u pravo vreme i da se sve događa u pravom trenutku. Tako da sam mogao da budem miran. Danas to zovem samopouzdanje.

5. Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam samom sebi da kradem svoje vreme, i prestao sam da pravim grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i činim to na svoj načini u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove jednostavnost.

6. Kada sam zaista počeo da volim sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu, a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao “zdravi egoizam”, ali danas znam da je to ljubavprema samome sebi .

7. Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da želim da sam uvek u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove skromnost.

8. Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se navike da živim u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se sve događa. Tako živim svakog dana i zovem to ispunjenje.

Albert Ajnštajn, Čarli Čaplin

9. Kada sam zaista počeo da volim sebe, spoznao sam da me moj um može poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboleti. Ali čim sam počeo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocenog saveznika. Danas ovu vezu zovem mudrost srca.

10. Nema potrebe da se bojimo svađa, suočavanja niti bilo kakvih problema, jer i zvezde se ponekad sudare, pa i iz tog sudara nastane neki novi svet. Danas, ja znam da se to zove život.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

AKO HOĆETE DA IMATE DOSTOJANSTVENU STAROST, ISPUNITE OVIH 6 USLOVA: Reči ruskog satiričara Mihaila Žvanetskog!

Read Next

Na ovaj način uništavate automobil, a niste ni svesni!