DAN PRED SMRT ODRŽAO GOVOR KOJI JE UŠAO U ISTORIJU: Ovako je Martin Luter King predvideo sopstveno ubistvo!

Bilo je malo iza 6 popodne. Martin Luter King stajao je na balkonu svoje sobe na drugom spratu hotela “Lorejn“ u Memfisu. A onda je jednim pucnjem iz Remington puške okončan život baptističkog sveštenika, slavnog borca za građanska prava u Americi i jednog od najdarovitijih besednika 20. veka.

Samo dan ranije King je održao svoj poslednji govor. Govor koji će ući u istoriju i zbog gotovo proročkih rečikoje kao da su predvidele događaje koji će uslediti.

“Bio sam na vrhu planine”

“Ne znam šta će se dogoditi. Pred nama su teški dani. Ali za mene zapravo to više nije ni važno. Jer, bio sam na vrhu planine”.

Nastavak ovog pasusa istorijski je najzanimljiviji zbog onoga što predviđaju:

Kao i svi, i ja bih želeo dug život.Dugovečnost ima svoju prednost. Ali sada ne brinem o tome. Samo želim da izvršavam Božju volju. A on mi je dopustio da se popnem na planinu. I pogledao sam preko. I video sam obećanu zemlju. Možda ne dođem tamo sa vama. Ali želim da znate noćas, da ćemo mi, kao narod, doći u obećanu zemlju.

I zato sam večaras srećan! Ne brinem ni zbog čega. Ne bojim se nijednog čoveka. Moje oči su videle slavu dolaska Gospodnjeg.”

Martin Luter King

Ko je ubio Martina Lutera Kinga?

Počinilac, sitni kriminalac Džejms Erl Grej uhvaćen je dva meseca kasnije. Priznao je krivicu 10. marta 1969. godine i nakon toga je osuđen na 99 godina zatvorske kazne.

Međutim, tri dana kasnije, Rej je povukao svoje priznanje tvrdeći da je krivicu priznao na nagovor svog advokata i kako bi izbegao smrtnu kaznuna električnoj stolici koja je u to vreme korišćena u Tenesiju.

Proveo je ostatak svog života pokušavajući da sebi obezbedi novo suđenje. Umro je u zatvoru 23. aprila 1998. kada mu je bilo 70 godina.

Interesantno je da je i porodica King verovala da Rej nije ubio Martina Lutera (ili makar da ga nije ubio sam). Podržavali su ga u njegovim pokušajima da dobije novo suđenje i verovali da je atentat imao duboku političku pozadinu.

Sve ovo dalo je materijala za razne teorije zaverekoje se i danas pletu oko atentata na Martina Lutera Kinga.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

DNEVNI HOROSKOP ZA 6. APRIL: Danas ugodite srcu!

Read Next

OVAJ NAROD SE NAJVIŠE BRINE ZA BUDUĆNOST: Imaju najcrnje misli, pesimizam im je duboko ukorenjen u svesti!