Dali dinar da uđu u Superligu, plaćaju dva da izađu – Uefa se dogovorila sa većinom “odmetnika”

Uefa je saopštila da je postignut dogovor sa devet od 12 klubova pokretača Superlige, o posledicama i kaznama zbog pokušaja osnivanja takmičenja van zvaničnih fudbalskih organizacija.

Belu zastavu su istakli Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul, Totenhem, Arsenal, Atletiko, Milan i Inter. 

Pomenuti klubovi koji su se odrekli Superlige, moraće da se odreknu i pet odsto Uefinog nagradnog fonda za prvu sezonu koju budu igrali u međunarodnim takmičenjima.

Takođe, kao gest dobre volje – uplatiće zajedno 15 miliona evra za decu, omladinu i nižerazredne klubove u lokalnim zajednicama.

Ukoliko ponovo budu pregovarali o učestvovanju u nekom sličnom takmičenju, van zvaničnih okvira, biće kažnjeni sa 100 miliona evra, a 50 miliona će platiti ukoliko prekrše dogovor sa Uefom.

“Nakon što su ovi klubovi preuzeli odgovornost i pokazali želju da poprave sve što su napravili, Uefa želi da zatvori ovo poglavlje i nastavi dalje u pozitivnom duhu”, poručio je prvi čovek Evropske fudbalske unije, Aleksandar Čeferin.

Madridski Real, Barselona i Juventus još ne priznaju poraz, pa se epilog borbe sa Uefom tek očekuje, a kazne će, bez dileme, biti daleko teže. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Majdov osvojio bronzanu medalju u Kazanju

Read Next

Radonjić: Loša odbrana i procenat šuta; Bajić: Fenomenalna utakmica