Dačić sa Palmerom: Odnosi sa SAD značajno unapređeni, nastojaću da jačam veze sa Kongresom

Na sastanku Ivice Dačića i Metjua Palmera, razgovarano je i o sastancima koje je američki zvaničnik imao tokom boravka u Prištini i istaknuto da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

“Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD”, rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Na interesovanje Metjua Palmera, razgovarano je i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Informisao je sagovornika o procesu ustavnih reformi koji je u toku. Takođe, obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, navodi se u saopštenju.

Metju Palmer boravi u višednevnoj poseti Srbiji, a juče se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Obradović: Zalažemo se za reformu poreskog sistema u korist porodice

Read Next

Palmer: Odlična i produktivna poseta Srbiji