Dačić: Ono što Kurti govori nema veze sa realnošću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsednika Skupštine Ivicu Dačića o jučerašnjim sastancima u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine. 

“Svi znaju da ono što Kurti govori nema nikakve veze sa realnošću, da je to potpuno van agende dijaloga i da je sve usmereno na to da se ne vratimo na suštinu priče – a to je ispunjavanje onoga što je potpisano: formiranje Zajednice srpskih opština i dijalog za dolazak do političkog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji”, rekao je Dačić Tanjugu, komentarišući jučerašnje pregovore u Briselu.

Predsednik Skupštine Srbije je dodao da očekuje da će se sada videti koja strana opstruiše dolazak do nekog rešenja kroz pregovore.

“Veoma je važno da je Srbija bila konstruktivna i da pokazuje dobru volju i veru da nastavi dijalog, jer ovakvo ponašanje Kurtija i prištinske delegacije ima za cilj da opstruiše ove razgovore i da ih obesmisli, da se više ne vode bilo kakvi razgovori, već da se samo ide na pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova”, kaže Dačić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Petković za RTS: Razgovori sa Aljbinom Kurtijem su “čudo neviđeno”

Read Next

Srpska lista sa istim rukovodstvom i u naredne četiri godine