Dačić na 31. godišnjici osnivanja SPS-a: Tražimo još veću ulogu u kreiranju budućnosti Srbije

Ivica Dačić je na skupu u sedištu stranke istakao da njihovi politički partneri Aleksandar Vučić, SNS i njihova lista u svim predstojećim bitkama mogu da računaju na SPS.

On je istakao da su ideje SPS-a kao što su socijalna pravda, zaštita ugroženih i solidarnost potrebne Srbiji i da su zbog toga spremni da preuzmu još veću odgovornost za donošenje odluka.

“Mi pred građane i sada i uvek treba da izađemo sa potpuno čistom politikom, sa velikim očekivanjima da ćemo za tu politiku još jednom dobiti poverenje. Naši dosadašnji rezultati nam daju puno pravo da tražimo najviše”, rekao je Dačić i ocenio da se današnja Srbija “kao nebo i zemlja” razlikuje od Srbije 2012. godine.

Podsetio je da je tada SPS stupio u strateški savez sa naprednjacima i da to savezništvo u interesu Srbije traje i danas, navodeći da su socijalisti i pre 2012. godine tamo gde su mogli doprineli evropskom putu Srbije.

“Ja sam potpisao sporazum o viznoj liberalizaciji koja je omogućila građanima Srbije da putuju u EU. Gde god je ostvaren napredak tom cilju je služila SPS i tako će biti i ubuduće”, poručio je Dačić.

Rekao je da će uskoro imati priliku da na izborima još jednom potvrde koliko su jaki, sposobni i da uvere građane da im daju poverenje, ističući da namerno ne kaže “poklone”, jer, kako kaže, poverenje se zaslužuje radom.

“Mi u ovoj zemlji, nažalost, gotovo i nemamo opoziciju, jer je opozicija, barem jedan njen deo odlučila da nema zemlje. I nemamo nikakvu ozbiljnu alternativu, ideju osim one tajkunske da se vlast dograbi, a Srbija opljačka”, rekao je Dačić.

Dodao je da nema nikoga ko može da odgovori na teška pitanja KiM, regiona, Evrope i sveta, kao što su, kako kaže, Vučić i on preuzeli odgovornost za potpisivanje Briselskog sporazuma i u svim ozbiljnim iskušenjima, od ekonomskih reformi do regionalnih pitanja koja su i dalje aktuelna.

“Imamo svoju snagu podršku, partnere sa kojima godinama sarađujemo zato što imamo zajedničku ideju i zajednički cilj, a to je da Srbiju učinimo još jačom i poštovanijom, a njenim građanima da damo sigurnost, bolje plate i penzije, deci predvidivu budućnost”, rekao je predsednik SPS.

Socijalisti, dodaje, traže da učestvuju u tom velikom zadatku zato što, kako kaže, znaju da donose dobre odluke i da prihvataju odgovornost.

“Želimo da se pečat naše politike vidi u svakodnevnom životu. Tražimo još veću ulogu u kreiranju budućnosti Srbije”, poručio je lider socijalista.

Dačić je rekao i da ne postoji starija politička tradicija u Srbiji od socijalističke, navodeći da su socijalisti “najstariji politički brend”.

“I u najtežim vremenima čuvali smo radna mesta, razni samozvani liberali i eksperti su pokušavali da omalovaže i unište naše nasleđe, ali je pitanje da li su veću štetu nanele bombe ili loše privatizacije”, naveo je Dačić i dodao da su socijalisti bili izloženi progonu i klevetama, ali da su ostali da stoje postojano.

Dačić je povodom godišnjice rekao članovima da im čestita “31 godinu borbe za naše ljude i našu zemlju, naročito na svim budućim pobedama, jer te pobede su u interesu Srbije i srpskog naroda i svih građana”.

“Budite sigurni u njih zato što se borimo za pravdu, za jednakost i solidarnost”, poručio je lider SPS-a.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Selaković pozvao predstavnike Austrijsko-srpskog privrednog foruma da ulažu u Srbiji

Read Next

Brnabićeva izabrana za poverenika Gradskog odbora SNS-a Beograda