Dačić: Dijalog uz posredstvo EP neće početi pre juna

Dačić je rekao da su evropski predstavnici započeli konsultacije sa strankama u okviru takozvane pripremne faze i do sada razgovarali sa strankama koje su u parlamentu.

“Sada će razgovarati sa strankama koje nisu u parlamentu, a 7. maja razgovaraće sa mnom da razmenimo informacije i vidimo šta ćemo dalje. Ono što je realno očekivati je da pre juna neće ni početi taj dijalog uz prisustvo Evropskog parlamenta”, rekao je Dačić u emisiji “Hit tvit” na TV Pink .

Ukazao je da postoji jedan broj stranaka koji je relevantan, a koji ne želi da učestvuje na sastancima uz prisustvo stranaca.

Istakao je da je obavezan da sasluša i njihove stavove i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je prihvatio poziv da učestvuje na sastanku, bez posrednika EP.

“Razgovor je bio veoma dobar, sastanak je bio konstruktivan”, rekao je Dačić, govoreći o sastanku održanom u sredu, i istakao da nije bilo nikakvih sukoba, niti nesuglasica, “osim što svi imaju svoje poglede na aktuelne teme”.

Dodao je da je zaključak da ti sastanci treba da budu redovniji i da je predloženo da se organizuju na šest meseci, da se pozovu sve političke stranke i neguje atmosfera dijaloga.

Dačić je istakao da je na sastanku govoreno o tome i da oko najvažnijih državnih pitanja ne treba da bude razlike između vlasti i opozicije.

Na pitanje kako će se ti susreti odraziti na dijalog u kojem će učestvovati predstavnici EP, Dačić je rekao da oni “u suštini očigledno ne pozdravljaju dijalog u načelu, nego misle da je dijalog samo ako se vodi u njihovom prisustvu, uz prisustvo Đilasa, Jeremića i drugih”.

Dačić je ocenio da je moguće da postoji sujeta “jer možda nisu očekivali da će toliki broj stranka da učestvuje”.

Predsednik Skupštine je naglasio da je na sastanku učestvovalo 26 stranaka i poručio da će se dijalog nastaviti.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vulin od hrvatskih kolega zatražio objašnjenje za incident u Borovu

Read Next

Kako Srbi u Kanadi proslavljaju Vaskrs u doba pandemije koronavirusa