Da li nas čeka tropsko leto: Poznati meteorolog objavio prognozu

Temperature iznad proseka očekuju nas i narednih dana. Da li će tropske vrućine biti svakodnevica tokom celog leta, otkriva poznati meteorolog Nedeljko Todorović.
Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će narednih sedam do deset dana u Srbiji biti toplo, sa temperaturama do 39 stepeni.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da pre sedam dana maksimalna temperatura nije dostigla ni 20 stepeni, a sada je viša za skoro 15 stepeni.

„Narednih sedam do 10 dana pravo letnje vreme, najtopliji dan biće četvrtak sa maksimalnom temperaturom između 35 i 38 stepeni, a na istoku i do 39“, istakao je meteorolog.

Prema njegovim rečima, u petak i subotu doći će do blagog pada temperature. Prognozira se 32-33 stepena. Takvo vreme očekuje se i posle vikenda.

U pojedinim mestima danas se očekuju pljuskovi.
„Za Beograd je verovatnoća 60-70 odsto, ali ne u svim delovima grada, već lokalni, kratki pljuskovi. S tim pljuskovima leti bude i grmljavine, što je opasna pojava u meteorološkom smislu. Građani koji idu na kupanje, izlete, u polje, da pripaze u toku popodneva i da se na vreme sklone ako je njihovo mesto ugroženo“, naveo je Todorović.

Slični tekstovi

Pred nama toplo leto
Prema rečima meteorologa, u julu će biti toplo letnje vreme. Čitavo leto će, kaže Todorović, biti toplije od proseka s manje padavima.

„Ove godine, već u junu, imamo manjak padavina, u Beogradu je dosad pala trećina prosečne količine padavina, do kraja meseca je taj trend. Tako verovatno u julu. Pljuskovi imaju tu osobinu da za pola sata ili sat negde padne i polumesečna i mesečna količina padavina“, navodi Todorović.
Meteorolog savetuje građane da ne budu na suncu ceo dan i da se drže hladovine.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Pametne žene ovo nikad ne rade za muškarca!

Read Next

Starović: Kada god imamo zastoj u dijalogu Priština bude sklona jednostranom delovanju