Da li je Federer odigrao poslednji meč u karijeri na Vimbldonu

Osmostruki šampion Vimbldona vratio se posle više od godinu dana pauze zbog povrede i operacija kolena, a prema više informacija, ovo je možda bio njegov poslednji meč na najvećem turniru na svetu, a možda i u karijeri.

Federer je posle teškog prvog kola dizao formu i činilo se da je spreman da stigne do same završnice, ali mu se na putu našao izuzetno raspoloženi Hurkač.

Kada je izlazio sa terena, dobio je velike ovacije od prisutnih na Centralnom terenu.

“Poslednji oproštaj”, napisao Endru Kasl, komentator Bi-Bi-Sija na turniru.

Njegov kolega Džonatan Jurejko, koji pokriva turnir na portalu britanskog javnog servisa, upitao je čitaoce “da li je to to?”

“Mnogi se ovde nadaju da nije. Kako bi to užasan način bio da se završi Federerovo vreme na Centralnom terenu”, dodaje Jurejko.

Novinari iz Švajcarske su i pre meča spekulisali o mogućem kraju karijere jednog od najvećih tenisera svih vremena.

U svom tekstu je o tome pisao i Kristofer Kleri, najpoznatiji teniski novinar Njujork tajmsa, koji je izuzetno upoznat sa Rodžerovom karijerom, dok je i Boris Beker sumnjičav kada je u pitanju Švajčarčeva motivacija.

“Primetio sam neke promašaje zbog tajminga, čudne poene kod Federera i, naravno, treći set koji je izgubio sa 6:0”, istakao je Beker.

Velikan iz Bazela je samo jednom u 21. veku izgubio set bez izgubljenog gema i bio bi to neslavan kraj karijere.

“Nikada ne bih rekao da postoji neka nelagodnost (fizičke vrste), ali ne znam hoćemo li ikada više ovog velikog čoveka videti ovde”, dodao je Beker.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Na Vimbldonu muk – Hurkač izbacio Federera u četvrtfinalu!

Read Next

Đoković za RTS: Šapovalov nema šta da izgubi, biću spreman za veliku borbu