Cvetna rapsodija na vašoj terasi: Ovih 5 biljaka obožavaju sunce

Ulepšajte svoj balkon, zasadite ovo cveće, ali imaju na umu sledeće…

Važno je na kojoj strani sveta se nalazi vaš balkon. Ako je on na jugu, izaberite biljke koje vole sunčevu svetlost, a ako je okrenut prema istoku ili zapadu, nabavite cveće kojem više prija senka i hladovina.

Ako na vašem balkonu preovladava sunce, zasadite ove biljke:

1. Muškatle

Postoje dve osnovne grupe – puzavice i grmolike muškatle. Puzavice imaju glatko lišće i, kao što im ime kaže, rastu u vidu puzavice. Grmolike imaju baršunasto lišće i rastu u vidu grma do visine od 90 centimetara. Ima ih raznim bojama, a cvetovi su jednoredni ili višeredni.

Slični tekstovi

2. Petunije

Ako želite da vaše petunije budu bogate cvetovima, jednom nedeljno ih prihranjujte tečnim đubrivom za petunije bogatim gvožđem. Cvetaju od ranog leta do početka jeseni, a redovno im treba kidati cvetove koji su se osušili, što im povećava cvetanje.

3. Pustinjska ruža (Jerihon ruža)

Ima debelu stabljiku, izdanke i mesnate listove. Cveta u prepoznatljivoj jarko ružičastoj boji koja je u sredini cveta svetlija. Biljku nije potrebno đubriti, niti joj davati dohranu, a ukoliko odlučite da joj ipak date, neka to bude retko i to samo tokom letnjih meseci.

4. Margarita (Bela rada)

Ovo je višegodišnja biljka, grmolikog oblika sa malim cvetovima, ne većim od pet centimetara, belih latica sa žutim središtem, a rastu na vitkoj dugoj peteljci. Listovi su tamnozeleni na obe strane i nazubljeni, a gornji listovi su kraći i rastu uz peteljku cveta.

5. Verbena (Ljutovnica)

Uglavnom je nalazimo u crvenoj, ružičastoj boji te u plavoj, ljubičastoj, žutoj i beloj boji, sa zelenim tvrđim reckastim listićima, koje mogu na dodir ruke da ostaviti lagan osećaj peckanja. Postoji grmolika verbena i puzavica. Raste do 30 centimetara visine i sadi se u razmaku od 20 do 25 centimetara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Jednu svi volimo, a najštetnija je: Ove namirnice NE SMETE jesti pred spavanje

Read Next

Ovaj cvet simbol je prave ljubavi: Poklonite ga vašoj voljenoj osobi