CVET MOJSIJEVA TORBICA IZGLEDA MAGIČNO: Uspeva baš svakome, cveta već prve godine! (FOTO)

Ukoliko tražite ideju za narednu biljku kojom ćete uveseliti dom ili prijatelja, “mojsijeva torbica” će biti odličan izbor.

Latinskog naziva Tradescantia spathacea, potiče iz Meksika, a tokom godina je postala jedna od najpopularnijih sobnih biljki i to ne bez razloga.

Nega Mojsijeve torbice

Jednostavna je za održavanje i uspeva svima. Voli sunčana mesta.

Treba je zalivati umereno i redovno, dovoljno da je zemlja blago vlažna ali ne potpuno natopljena. Prija joj veća vlažnost vazduha tako da je treba povremeno orošavati.

Brzo napreduje i cveta već u prvoj godini. Cvetovi su bele boje i nalaze se u tzv. torbicama. Kad precveta u torbicama ostavljaju seme od kojeg mogu da se dobiju mlade biljke koje možete da presadite u posebne saksije.

Zbog svoje zanimljive kombinacije zelene i ljubičaste boje listova, mojsijeva torbica je posebno cenjena biljka. Da bi listovi bili karakterističnih, jarkih boja biljka mora biti postavljeno na mesto gde ima obilje prirodne svetlosti ali da je zaštićena od direktnog sunca. Može da podnese i polusenovite pozicije ali u tom slučaju listovi će biti bleđe boje.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

PRENOSNA MINI KLIMA: Uživajte u svežem i čistom vazduhu bilo kad i bilo gde!

Read Next

KAKO JE TRUBAČ IZ LESKOVCA PREVARIO CELU TURSKU VOJSKU: Zbog njega je Srbija dobila Kumanovsku bitku!