CSKA čuva Itudisa, ugovor do 2023. godine

Itudis je na klupu “armejaca” došao 2014, i sa novim ugovorom koji ističe 2023. godine biće trener sa najdužim stažom u novijoj istoriji CSKA.

Sa slavnim moskovskim klubom Itudis je osvojio dve titule šamapiona Evrope, a šest puta je učestvovao na Fajnal-foru Evrolige i isto toliko puta bio šampion VTB lige i prvak Rusije.

Koliko je ovo uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo svedoči i podatak da je grčki stručnjak 2016. i 2019. godine biran za najboljeg trenera Evrolige, a kolege su ga u proteklom periodu čak tri puta imenovale i za najboljeg trenera VTB lige.

Itudis je najuspešniji trener u istoriji CSKA po broju pobeda u Evroligi.

Pod njegovim vođstvom Moskovljani su zabeležili 375 trijumfa od ukupno 455 mečeva.

“Velika je privilegija i čast da su mi Norisk Nikel, Andrej Vatutuin i CSKA ukazali poverenje da i dalje vodim tim. Iskreno sam zahvalan na tome. Kao što navijači i menadžmet kluba znaju vrlo dobro, za mene je to i obaveza da boje, istoriju, ali budućnost CSKA branim na najbolji mogući način”, rekao je grčki stručnjak.

“Zahvaljujući saradnji sa ljudima iz menadžmenta, stručnog štaba, igračima i svi zaposlenima u klubu, osećam da sam postao bolji trener i čovek. Obećavam da ću nastaviti naporno da radim, donosim nove ideje i ulažem mnogo truda”, zaključio je Itudis.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Lučić u idealnoj petorci Evrolige

Read Next

Muška štafeta 4×100 slobodno i Anja Crevar u finalu EP