Četvorica srpskih biciklista izborila normu za SP Gran Fondo u Istočnom Sarajevu

Našu delegaciju činili su direktor Trke Beograd – Banjaluka i Svetskog šampionata Gran Fondo Vladimir Kuvalja, sportski direktor Svetskog prvenstva Ivan Stević, tehnički direktor Saša Gajičić, kao i ostali šefovi sektora na istorijskom planetarnom prvenstvu koje će se prvi put održati na ovim prostorima u oktobru.

Delegacija na čelu sa Vladimirom Kuvaljom imala je niz sastanaka sa organizatorima Trke oko Sloveniju i direktorom tog takmičenja Bogdanom Finkom, kao i sa direktorima i čelnim ljudima čuvenog Gran Fondo maratona u Ljubljani koji se organizuje u okviru Svetske Gran Fondo serije gotovo 40 godina.

,,Sastanci i poseta su bili više nego uspešni. Pripremamo se za Svetski šampionat u Istočnom Sarajevu i na Jahorini od 5. do 10. oktobra, ali i za kvalifikacionu trku Svetske serije koja će se voziti na istoj stazi od 13. do 15. avgusta. Ovo su važna iskustva za nas, jer čeka nas najveći biciklistički dogadjaj na našim prostorima ikada, Svetski šampionat koji će okupiti više hiljada biciklista sa svih kontinenta. Organizacija teče besprekorno i mi smo već danas spremni za Svetsko prvenstvo. Ovo su bila divna iskustva za nas koja će nam pomoći u organizaciji. Uživali smo i u praćenju Trke oko Slovenije gde je pobedio Tadej Pogačar i svi mu ovom prilikom čestitamo. Čestitam i organizator Trke oko Slovenije Bogdanu Finku na dobroj organizaciji. Čestitam i čelnicima Gran Fondo maratona u Ljubljani i svim učesnicima koji su ovde nastupili i koji će doći u avgustu i u oktobru u Istočno Sarajevo i na Jahorinu. Želim im dobrodošlicu i garantujem im dobru stazu, odlične uslove i srdačan prijem, kao i dobru zabavu jer biciklizam je sport koji povezuje i spaja sve ljude na svetu.” izjavio je Vladimir Kuvalja, direktor Svetskog prvenstva Gran Fondo u Istočnom Sarajevu i na Jahorini.

Sportski direktor Svetskog šampionata Gran Fondo koji se organizuje pod okriljem Svetske biciklističke Unije (UCI) Ivan Stević, bio je i učesnik maratona u Ljubljani, gde su srpski vozači briljirali.

,,Četvorica srpskih vozača izborila su normu za Svetsko prvenstvo u Istočnom Sarajevu i na Jahorini i to je velika stvar i velika čast za Srbiju i naš biciklizam. Očekujem da će biti i više naših učesnika na planetarnom prvenstvu. Zaniteresovanost vozača da dođu na kvalifikacionu trku u Istočno Sarajevo i na Jahorinu od 13. do 15. avgusta je ogromna. Svi žele da nastupe i prijave su u toku na zvaničnom sajtu Svetskog prvenstva (www.istocnosarajevo2021.com). Očekujemo da ćemo pomeriti sve granice i očekivanja i da ćemo organizovati prelepu trku kakva odavno nije viđena na ovim prostorima. Svetsko prvenstvo ne moram ni da ističem, doćiće više hiljada učesnika i biće spektakularno.” rekao je naš četvorostruki Olimpijac Ivan Stević.

Na čuvenom maratonu Franja u Ljubljani nastupilo je oko 1700 takmičara a pobedio je čuveni Holandijanin Džoni Hugerland koji je najavio da sa velikim nestrpljenjem iščekuje dolazak na Jahorinu i u Istočno Sarajevo u avgustu i u oktobru. Hugerland će biti i jedan od favorita za pobedu na Svetskom prvenstvu od 5. do 10. oktobra.

Na Trci oko Slovenije pobedio je aktuelni šampion Tur de Fransa i miljenik publike Tadej Pogačar, dok je crvenu majicu za najboljeg na brdskim ciljevima poneo još jedan Slovenac, Matej Mogorič.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Čađo: Prvi meč najteži, ali borićemo se; Škorić: Spremne smo

Read Next

Milojević iz Budućnosti ide u Golden stejt