Četiri razloga zašto kod kuće nikako ne treba da hodate bosi

Kako hodate u svom domu je samo vaša odluka. Možete hodati bosi, u čarapama ili papučama, a čini se da upravo nošenje papuča može imati određene zdravstvene koristi kojih niste svesni.

Evo nekih od njih:

1. Može vam pomoći u zaštiti od uobičajenih bolesti

Bolujete li često od prehlade tokom godine? Iako se sigurno morate fokusirati na jačanje imunološkog sistema, postoje česte greške koje bi mogle da budu odgovorne za to i na koje treba obratiti pažnju. Nenošenje papuča kod kuće omogućuje toploti tela da izlazi kroz stopala. Kako telo neprestano gubi toplotu, cirkulacija krvi se smanjuje, što može dovesti do mnogih uobičajenih zdravstvenih problema poput prehlade i gripa. Nošenje papuča pruža zaštitu nogama, što pomaže u održavanju normalnog protoka krvi i omogućuje imunom sistemu da se bori protiv bolesti.

2. Sprečava bakterijske i gljivične infekcije

Slični tekstovi

Svi mislimo da je pod našeg doma potpuno čist. Ali čak i ako je naizgled čist, na njemu su brojne klice i bakterije koje golim okom ne možete da vidite. Uprkos brisanju i usisavanju, ne možete sprečiti štetne mikroorganizme da uđu u vaš dom.

Zato nošenje papuča pomaže u zaštiti stopala od bolesti poput gljivica na noktima i atletskog stopala.

3. Poboljšava fizičku ravnotežu

Nošenje papuča poboljšava fizičku ravnotežu kod male dece i starijih ljudi. Naime, mnoga deca lakše hodaju ako na nogama imaju papuče.

Što se tiče starijih ljudi, njima se savetuje nošenje ortopedskih papuča koje mogu pomoći da se poboljša ravnoteža i stabilnost. Svakako je važno kupiti udobne papuče koje vam pružaju odgovarajuću potporu.

4. Pomaže kod natečenih stopala

Nepravilna cirkulacija krvi može dovesti do natečenosti stopala. Nošenje papuča pomaže da se zadrži toplota i poveća cirkulaciju krvi, piše Times of India. Naravno, važno je odabrati papuče koje savršeno pristaju vašim stopalima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo je trenutno najpopularniji način nošenja šiški, Džej Lo to odlično zna (foto)

Read Next

Šta će se desiti vašem telu ako vozite bicikl samo 20 minuta dnevno