ĆERKA NAJBOGATIJEG VLADARA NA SVETU UDALA SE ZA BRATA: I njen otac se oženio rođakom i poseduje harem sa preko 40 žena

Princeza Azema, ćerka sultana od Bruneja, nedavno se udala za princa Bahara. Njen otac inače je jedan od najbogatijih vladara na svetu, ima 12 dece, a za svoju mezimicu Azemu priredio je slavlje koje je trajalo 7 dana.

Ono što je privuklo pažnju jeste informacija da su mladenci u rođačkim odnosima. Naime, princ Bahir je Azemin brat od strica, odnosno on je sin rođenog sultanovog brata Džefrija.

Princ Bahir je Azemin brat od strica
Princ Bahir je Azemin brat od stricafoto: : Prince Bahar Jeffrey, Brunei Princess Azemah Bolkiah

U ovkiru svadbenog veselja na Brujneijma, njihove porodice organizovale su i 7 lukusznih ceremonija koje su između ostalog podrazumevale razmenu poklona, uručivanja kraljevskih obeležja, prime…

Maten, princ i brat princeze Azeme podelio je na svom Instagramu fotografije te smo tako mogli da vidimo delić ceremonije i kako je mlada izgledala na svadbi.

Mlada je blistala u dugačkoj venčanici dugih rukava koja je bila prekrivena šljokičastim kamenjem, dok je mladoženja na venčanju nosio belu vojnu uniformu sa zlatnim detaljima.

NAJBOGATIJI SULTAN

Azemin otac, sultan od Bruneja Hasanal Bolkiah ibni Omar Ali Sajfudijen III stekao ogromno bogatstvo koje troši na ekstravagantne stvari. Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na oko 35 milijardi evra, i on nosi titulu i najbogatijeg vladara na svetu.

Ništa vezano sa Sultan od Bruneja nije obično, pa tako ni ime. Naime, ono sadrži 75 slova i glasi ovako: Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

Sultan od Bruneja ima enormno bogatstvo
Sultan od Bruneja ima enormno bogatstvo foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Nekoliko izvora tvrdi da sultan od Bruneja poseduje 7.000 luksuznih automobila, a od toga 365 ferarija, 275 lamborginija, 258 aston martina, 172 bugatija, 230 poršea, 350 bentlija, 600 rol rojsova, 440 mercedesa, 265 audija, 237 jaguara, 237 bencina i rovera.

Međutim, nije poznato gde ih čuva, iako postoje spekulacije o tome da ih on zapravo iznajmljuje kako bi tako obezbedio dalji prihod. Pričalo se čak da je upravo ovaj sultan posedovao više od polovine svih Ferarija prodatih između 1990. godine i 2000. godine.

Sultan bogatstvo troši na ekstravagantne stvari
Sultan bogatstvo troši na ekstravagantne stvari foto: Profimedia

Kraljevska palata sultana od Bruneja “Istana Nurul Iman” izgrađena je 1984. godine i prostire se na ogromnih dva miliona kvadratnih metara. Prema Ginisovoj knjizi, ova palata je najveća na svetu. Spoljni enterijer čini kupola od dvadeset dvokaratnog zlata, 1.700 soba, pet ogromnih bazena i 257 kupatila. U palati se nalazi i 110 garaža, ima 564 lustera kojima je za rad potrebno 51.000 sijalica, piše 6yka.com

Međutim, palata u kojoj živi nije otvorena za javnost, ali se koristi za važne državne funkcije i specifične muslimanske praznike kada će tokom Ramazanskog bajrama doći oko 110.000 ljudi. Procenjuje se na više od 1,5 milijardi evra, ali verovatno nikada neće izaći na otvoreno tržište, pa će tako cena ostati tajna.

Sultan od Bruneja poseduje i boingov avion koji ima pozlaćene prozore i vrata, i kožna sjedišta. On ima svoj privatni zoološki vrt koji sadrži 30 bengalskih tigrova, nekoliko sokola i bezbroj flamingosa i kakadua. Hasanal se ženio ukupno tri puta dok je već bio u braku. Prvo se oženio suprugom Radžom 1965. godine, ali se takođe oženio Hadžahom 1982. godine i Arinazom 2005. godine – od poslednje dve se razveo 2003. i 2010. godine. prenosi “The Scoop”.

Sultan se ženio tri puta
Sultan se ženio tri puta foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

HAREM OD 40 ŽENA

Sultan od Bruneja imao je mnogo žena, ali u njegovom životu su se izdvojile tri kao posebne. Prva žena Anak Saleha mu je ujedno i rođaka, a oženio ju je sa 19 godina. Sa njoim ima dva sina i četiri ćerke. Druga žena mu je po zanimanju bila stjuardesa, a upoznao ju je kao deo posade aviona koji je postao državno vlasništvo. Treća je radila kao konobarica na zabavama, koje i danas vrlo često organizuje, a sa njom se venčao 2005. godine, iako je mlađa od njega više od tri decenije. Iz ova tri braka sultan ima pet sinova, sedam ćerki i deset unuka.

Bio je opsednut ženama i prostitutkama, a čak je imao i sopstveni harem sa 40 žena.

Sultan navodno poseduje harem od 40 žena
Sultan navodno poseduje harem od 40 žena foto: Profimedia

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ALEKSANDRA SUBOTIĆ SKINULA JE 28 KG ZA PAR MESECI: Jednu namirnicu nikako nije jela, a uspela je da se PREPOLOVI

Read Next

Večita dilema: Šta je zdravije – hladna ili topla voda?