Čarobna voda od koje biljke dvostruko narastu, a spasiće i one uvele (foto)

Vaše biljke će ponekad, bez nekog očiglednog razloga, početi da venu, a prva pomisao je đubrenje veštačkim đubrivom.

Ali, ne morate uvek posezati za hemijskim sredstvima i đubrivima da bi ih spasili. Postoji jedan jednostavan recept koji je oživeti klonulo bilje, a onom koje slabije cveta pomoći će da brže i lepše naraste.

Trik sa „banana vodom“ postao je viralan na internetu nakon što je podeljen na Fejsbuk stranici za baštovane amatere.

Ova specijalna voda se dobija mešanjem preterano zrelih kora banana sa smeđim šećerom i vodom i zahteva čekanje od nekoliko dana da smesa fermentiše, a naziva se novim ‘svetim gralom prirodnog đubriva’, piše Dejli Mejl.

– Vodu dodajte biljkama, a kora kasnije može ići u kompost. Moje biljke su zelene i pune života zbog toga – napisali su oni koji su isprobali trik na biljkama koje su bile uvenule do te mere da je sve izgledalo da neće ‘preživeti’.

Razlog zbog kojeg trik deluje je taj što banana deluje kao prirodno đubrivo za biljke. One su prepune minerala, kalijuma, fosfora i kalcijuma i imaju mnoštvo sjajnih efekta na biljke.

– Pomažu kod poboljšanja opšte životne snage i života, izgradnje otpornosti na štetočine i bolesti i pri oprašivanju. Fosfor u banani takođe pomaže dobrom rastu korena i izdanaka – napisali su vrtlari.

Što se tiče toga koliko često treba koristiti ovaj prirodni pomagač, ova majka savetuje svakih nekoliko nedelja. Jednostavno svaki put kada neko pojede bananu, koru stavite u vodu i iskoristite za biljku kojoj je najviše potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Svemoguće voće: 13 stvari u kući koje možete očistiti običnim limunom

Read Next

Ko je favorit za pobedu u finalu, Srbiji ne daju velike šanse