Čadež: Mandat u KIF-u ustupam predsedniku Privredne komore Kosova

Na Investicionoj konferenciji, u organizaciji Komorskog investicionog foruma koji se održava u Ljubljani, Marko Čadež je naglasio da je vreme za još veće poverenje i saradnju svih privreda u regionu.

“Vreme je da verujemo jedni drugima, da slavimo ono što nas spaja, a ne ono što nas deli. Stoga sam odlučio da ustupim svoj mandat predsednika Upravnog odbora KIF-a, kao naše zajedničke regionalne komore, dragom prijatelju Ljujzimu Rafuni, predsedniku Privredne komore Kosova. Hajde da zajedno izgradimo bolju budućnost za naše poslovanje, da od regiona sukoba izgradimo region uspeha”, rekao je Čadež.

Istakao je da pre osam godina, “kada je počela saradnja Privredne komore Srbije i Privredne komore Kosova i potom svih komora regiona, niko nije verovao da je to moguće”.

“I zato mi je izuzetno drago kada danas vidim zajedno kolege iz svih privrednih komora – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije i Kosova, kada vidim da delimo zajedničku viziju, da delimo drugu realnost. I to nije nešto što se kaže reda radi, jer računa se samo ono šta zaista konkretno uradite, a ovo je još jedan korak u tom pravcu”, rekao je Čadež.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana, koji čine privredne komore svih šest ekonomija, okuplja više od 350.000 kompanija iz celog regiona.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Efes deklasirao Olimpiju iz Milana, Real dobio španski derbi protiv Valensije

Read Next

ŽENA KOJA JE ŽIVELA 122 GODINE KONZUMIRALA JE 3 NAMIRNICE SVAKI DAN: Jedna će posebno oduševiti ljubitelje slatkiša