Bundesliga u obaveznom karantinu do kraja sezone

Nemačka fudbalska liga saopštila je da će se mere predostrožnosti i stroge kontrole sprovoditi u dve faze, a da će u ceo proces biti uključeni i klubovi druge Bundeslige, gde je već otkazano nekoliko mečeva zbog porasta broja zaraženih u klubovima.

Prema planiranoj proceduri, od 3. maja igračima i članovima stručnih štabova svih 36 klubova prve i druge Bundeslige biće dozvoljeno da napuštaju svoje domove samo zbog treninga i utakmica.

Od 12. maja, svi klubovi će biti dužni da sve vreme budu izolovani u svojim trening kampovima do završetka sezone 23. maja.

Nemačka fudbalska liga odlučila se na ovako drastičan potez kako bi reagovala preventivno i sprečila moguća odlaganja utakmica, samim tim i produžetak prvenstva, ali i zarazu potencijalnih reprezentativaca, što bi ugrozilo pripreme nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo.

Sve je urađeno po preporuci specijalne sportsko-medicinske komisije kojom je predsedavao prof. dr Tim Mejer, a svim klubovima ovakav mogući scenario najavljen je još u martu.

Odluka je defitivno doneta nakon što je nekoliko fudbalera berlinske Herte, Karlsruea i Kila zaraženo korona virusom.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Srbija open, četvrti dan: Lajović nije uspeo, Delbonis u četvrtfinalu

Read Next

Kako je Čeferin ugasio snove o Superligi za samo 48 sati