Brzom prugom od Beograda do Novog Sada od 15. marta

Tomislav Momirović je Tanjugu rekao da je testiranje brze pruge i voza u toku, da će na toj liniji vozovi ići brzinom i do 200 kilometara na sat i zbog toga apelovao na građane da ne pretrčavaju preko pruge. Naglasio je i da su kazne za to veoma velike.

“Brzu prugu za komercijani saobraćaj pustićemo 15. marta. To će biti najkvalitetnija železnička infrastruktura u istočnoj Evropi, na kojoj će saobraćati najbolji vozovi u svojoj kategoriji”, rekao je Momirović.

Dodao je da su u toku radovi od Novog Sada do Subotice i kazao da se očekuje da će Beograd i Budimpešta biti spojene brzom prugom za tri i po godine. Naveo je da Mađari malo kasne sa radovima u odnosu na nas.

“Kada završimo brzu prugu od Beograda do Budimpešte to će biti prava revolucija. To je pravo pridruživanje Evropskoj uniji i to je prilika da 30 miliona ljudi koji godišnje posete Budimpeštu posete i Suboticu, Novi Sad, Beograd”, rekao je Momirović.

Govoreći o putnoj deonici od Preljine do Požege, Momirović je podsetio da je pre nekoliko dana otvoren deo od Preljine do Pakovraća u dužini od 11 kilometara koji će, kako kaže, skratiti put do Užica, Požege, Prijepolja, Priboja…

Momirović kaže da je do Požege ostalo još 20 kilometara, kao i da se na toj deonici nalaze dva velika tunela od skoro tri kilometara. Očekuje se, dodaje, da će ta deonica biti završena na leto 2023. godine, a možda i ranije.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Gudurić odličan u trijumfu Fenera, Lučić i Jaramaz nedovoljni Bajernu

Read Next

VIKTORIJA BEKAM JEDE ISTO JELO 25 GODINA: Dejvid šokiran, a nutricionisti tvrde da pomaže u mršavljenju!