Brodovi će sidro u Sremskoj Mitrovici spuštati na Međunarodnom pristaništu

Putnički brodovi sidro će sada u Sremskoj Mitrovici spuštati na Međunarodnom pristaništu. Uz bogatu istoriju i suvenire, nove turiste u drevnom Sirmijumu, spremno čekuja.

“Mi smo se bazirali da kao jedan novi turistički proizvod bude naša gradska plaža. A svi  znamo da je Mitrovica grad nad gradom, i grad ispod grada sa Sirmijumom, i svaki turista koji dođe, ima itekako šta da vidi”, kaže Dušan Drča, direktor TO Sremska Mitrovica.

“Prezentovaćemo Sremsku Mitrovicu kroz period rimskog, otomanskog i austrijskog carstva, ali neće izostati ni period ovog modernog, savremene Sremske Mitrovice kao prirodnih lepota koje spajaju Srem i Mačvu”, kaže Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

U Sremu očekuju da će upisivanje Sremske Mitrovice na nautičku mapu Evrope doprineti razvoju i drugih grana privrede. To je 8. putničko pristanište u Srbiji, a pre dve decenije, imali smo samo jedno.

“Imamo dve međunarodne reke, Dunav i Savu, i jednu međudržavnu Tisu. Zbog povoljnog položaja i guste mreže plovnih puteva imamo mogućnost da razvijamo svoj nautički potencijal na skoro hiljadu kilometara plovnih puteva i 650 kilometara kanala”, kaže Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama.

“Završavamo Zemun, radićemo Ram, radićemo Sremske Karlovce, Apatin, očekujemo da do kraja godine imamo 12 sa Zemunom možda i 13 međunarodnih pristaništa. To znači da ćemo na taj način dati veću mogućnost turistima koji dolaze preko kruzera, kruzerima mogućnost da posete ne samo Beograd već i druge delove naše lepe zemlje”, rekao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.’

Pristanište je koštalo oko 400.000 evra. U planu je i uvođenje rečne linije do Beograda, i Šapca koji bi sličan objekat trebalo da dobije pre kraja godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Torino minimalnim rezultatom bolji od Bolonje, Sasuolo bolji od Kremonezea

Read Next

METODA RUSKOG PSIHOLOGA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA IZBEGNETE SVAKU SVAĐU: Sastoji se iz 2 jednostavna koraka i ČUVA PSIHU