Brnabićeva: Tri velika projekta u Nišavskom okrugu

Ana Brnabić je u Aleksincu posetila fabriku “Magna”, koja je još u izgradnji i nije zvanično otvorena, a radnici su na obuci.

“Nadamo se da ćemo do kraja godine, već i krajem septembra, moći zvanično da otvorimo fabriku i da to proslavimo zajedno”, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je navela da je odlučila da naredna tri dana provede u Nišavskom okrugu – danas je obišla Ražanj, Aleksinac, sledi poseta Merošini, Doljevcu, dok će u subotu i nedelju obići Svrljig, Gaddžin Han, Niš.

“Želim da vidim šta još možemo da uradimo, da popričam sa građanima, privrednicima, da vidimo šta smo uradili, šta radimo, šta treba da se uradi u oblasti infrastrukture – putne, zdravstvene, prosvetne, turističke jer je to najbolji način da vlada radi posao u interesu građana”, rekla je Brnabićeva.

Upitana za jedan od lokalnih puteva, koji je trebalo da počne da se rekonstruiše 15. juna, rekla je da je to obećano, tako da neće čekati da se vrati u Beograd, već će odmah razgovarati sa direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom, kako bi se to brzo rešilo.

Premijerka je navela da je cilj svega što se radi u putnoj i železničkoj infrastrutkuri podizanje kvaliteta života, da mladi ostaju u svojim mestima, da se podrži lokalna privreda, dodajući kao primer da je Vlada u četvrtak usvojila zaključak o dodeli subvencija za jednu kompaniju iz Doljevca.

Brnabićeva je rekla i da se do kraja ove i u prvom kvartalu naredne godine planira početak izgradnje značajnih projekata, pre svega auto-puta od Niša preko Pločnika i Prištine, do Tirane i Drača, koji bi trebalo da počne da se gradi do kraja septembra, a značiće i opštinama Prokuplje i Kuršumlija.

Pored toga, među tri najveća projekta su i modernizacija pruge Niš – Dimitrovgrad, i gasovod do Bugarske.

Navela je da je jedan od važnih projekata u Ražnju izgradnja kompletne kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, projekat vredan oko 4,5 miliona evra, koji će se raditi preko Razvojne banke Saveta Evrope.

“Završena je projektno-tehnička dokumentacija, koja se sada proverava i nadam se da ćemo do kraja ove ili u prvom kvartalu sledeće godine raspisati tender. Reč je o kanalizacionoj mreži dugoj gotovo 35 kilometara”, rekla je Brnabićeva i dodala da je među prioritetima i vodovodna mreža.

“Zapisujemo sve i kada se vratimo u Beograd, da radimo dalje. Praktikovaću ova putovanja češće, jer je, pored svih poseta regionu, Evropi, najvažnije da obilazim Srbiju”, rekla je Brnabićeva.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Dačić: U Bundestagu razočarani vlastima u Prištini

Read Next

Selaković uputio saučešće povodom nepogode u Češkoj