Brnabićeva se sastala sa predstavnicima kompanije MSD

Predsednik kompanije za Evropu i Kanadu Syril Šiver, kako se navodi u saopštenju, izrazio je zadovoljstvo spremnošću naše države i zdravstvenog sistema u borbi protiv pandemije kovida 19.

Prema njegovim rečima, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je svojim građanima uspela da obezbedi kako vakcine, tako i najsavremenije inovativne terapije za lečenje infekcije koronavirusom.

“Naše prisustvo danas je potvrda da priznajemo vaše uspehe i spremnost na saradnju”, istakao je predsednik Šiver.

Dodaje se da su premijerka Brnabić i predstavnici MSD-a istakli spremnost na saradnju, koja će se, pre svega, odnositi na promociju imunizacije, kontrolu malignih oboljenja i podršku digitalizaciji zdravstva.

“Posebno je bilo reči o saradnji u kontroli i dijagnostici malignih bolesti i spremnosti predstavnika MSD da daju podršku inicijativama Vlade Republike Srbije”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade ističu da je predstavnicima kompanije predstavljen i projekat izgradnje Bio-kampusa, koji će biti jedan od najvećih naučno-istraživačkih centara u Evropi.

“MSD je jedna od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija koja postoji već 130 godina, a ove godine obeležava i 25 godina rada u Republici Srbiji”, naveli su iz Vlade.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Stanković za RTS: Ovo je novi Bari i moja najveća radost i uspeh u Zvezdi

Read Next

RUSI GA KORISTE VEKOVIMA I NESTVARNO JE MOĆAN: Ovај nаrоdni lеk čisti krvne sudove BOLJE OD BILO ČEGA!(RECEPT)