Brnabićeva sa šefom diplomatije Konga o produbljivanju odnosa između dve zemlje i unapređenju saradnje

Ana Brnabić je, na sastanku u Vladi Srbije, rekla da poseta potpredsednika Vlade prijateljske države DR Kongo, predstavlja nastavak političkog dijaloga koji će, kako je ocenila, biti intenziviran u narednom periodu.

Prema njenim rečima, u novom mandatu, Vlada Srbije će nastaviti da stipendira studente iz te zemlje, u okviru programa „Stipendije – Svet u Srbiji” jer je to, kako je rekla, najbolji način da se ulaže u budućnost.

Premijerka je takođe iskazala zahvalnost na principijelnom stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i dodala da Beograd takođe podržava jedinstvo, suverenitet i teritorijalni integritet DR Kongo i pruža bezrezervnu podršku naporima da se prevaziđu postojeći bezbednosni izazovi u toj zemlji.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova DR Kongo preneo je tople pozdrave rukovodstva svoje zemlje i naveo da postoji spremnost za uspostavljanje novog okvira sveobuhvatne višesektorske saradnje.

Brnabićeva je još jednom zahvalila na poseti i zaključila da je od izuzetnog značaja razvoj bliskih kontakata dveju prijateljskih zemalja u budućnosti, kao važnog uzajamnog oslonca u vremenu velikih svetskih kriza.

Ranije danas, šef diplomatije Konga Kristof Lutundula Apala razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Holivudski osmeh – sinonim za zdrave zube

Read Next

Braća Deđorđo priznala ubistvo malteške novinarke – osuđeni na 40 godina zatvora