Brnabićeva sa predsedavajućom OEBS-a An Linde o nastavku evropskih integracija Srbije

Na sastanku, kojem su prisustvale i ministarka pravde Maja Popović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, An Linde je istakla da je Srbija postigla napredak u reformama, ali da je i dalje neophodno raditi na njihovoj daljoj implementaciji.

Na tom putu, Srbija ima apsolutnu podršku organizacije kojom predsedava, naglasila je Linde.

Premijerka Brnabić istakla je podršku prioritetima švedskog predsedavanja OEBS-om. Govoreći o reformskim procesima, prenela je ličnu posvećenost u radu na polju slobode medija i bezbednosti novinara i naglasila da je građenje međusobnog poverenja cilj koji je moguće dostići.

Govoreći o ustavnim promenama, premijerka je sagovornici prenela da su Ustavni amandmani u skupštinskoj proceduri, a da se završetak čitavog procesa, koji je podrazumevao i široku javnu raspravu, uz prethodno uvažene primedbe Venecijanske komisije, očekuje do kraja godine.

Kada je reč o evropskim integracijama, premijerka Brnabić zamolila je za podršku Švedske za otvaranje klastera u pregovaračkom procesu. To bi bio dobar signal za građane Srbije, kada je reč o pristupanju Evropskoj uniji, istakla je premijerka.

Linde je ukazala da je Srbija dobro odreagovala na izazove tokom pandemije korona virusa i pohvalila donaciju vakcina zemljama u regionu.

Sagovornica premijerke Brnabić je dodala da je Švedska investitor koji u Srbiji sve više ulaže, da su bilateralni odnosi dobri i da, takođe, podržava dijalog Beograda sa Prištinom uz posredstvo EU.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić i Linde o investicijama Švedske u Srbiji

Read Next

Vučić: Izvinjenje Zemana istorijsko, ne verujem da će i NATO