Brnabićeva sa delegacijom kompanije “Šandong”: Za nas je ovo više od infrastrukturnih projekata

Ana Brnabić je izjavila da se ekonomski rast Srbije i BDP-a zasniva, između ostalog, i na realizaciji velikih infrastrukturnih projekata na kojima radove izvode kineske kompanije, saopštila je Vlada Srbije.

Izgradnja brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac jedan je od takvih projekata, a istaknuto je i da je navedena kompanija uspešno završila više od 50 kilometara auto-puta u punom profilu na Koridoru 11 (deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig).

Takođe, kompanija “Šandong” zainteresovana je i za pripremu i realizaciju izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad.

Za nas je ovo više od infrastrukturnih projekata, za nas je ovo građenje Srbije, podvukla je predsednica srpske vlade i zahvalila predstavnicima kineske kompanije što u tome učestvuju.

Izvršni direktor kompanije “Šandong” Meng Jan zahvalio je premijerki na značajnom priznanju njihovom radu u Srbiji i dodao da je njima to podsticaj da nastave sa kvalitetnim radom, ali i da će iskoristiti svoj uticaj u Kini kako bi i druge kompanije ulagale u našoj zemlji u raznim sektorima.

Precizirao je da je do sada kompanija “Šandong” u projekte u Srbiji i Republici Srpskoj uložila oko 400 miliona evra i da je to tek početak saradnje.

Meng Jan je obećao da će izgradnja brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac biti završena do kraja novembra 2022. godine, što je godinu dana pre ugovorenog roka.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovala je i ambasadorka Čen Bo, koju je premijerka Brnabić zamolila da prenese kineskom rukovodstvu zahvalnost na pomoći u borbi protiv koronavirusa i brzoj i efikasnoj nabavci vakcina kompanije “Sinofarm” za imunizaciju stanovništva u Srbiji.    

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Nafta opet poskupela, kako će ukidanje ograničenja kretanja uticati na cenu goriva

Read Next

Nordeus prodat američkoj kompaniji za 378 miliona dolara