Brnabićeva sa De Falkom: Digitalna ekonomija i IT nosioci buduće saradnje Srbije i SAD

Ana Brnabić je objašnjavajući da je u toku izrada integrisanog nacionalnog plana za energetiku i klimu od strateškog značaja za Srbiju, navela da su stvoreni pravni okviri za povoljno poslovno okruženje i otvaranje tržišta za nove investicije u toj oblasti, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Prema rečima zamenika pomoćnika sekretara za trgovinu SAD, Srbija se pokazala kao dobro tržište za ulaganje i jedna od vodećih ekonomija u regionu, navodi se u saopštenju.

Neophodno je jačanje privredne saradnje u sektorima u kojima postoje obostrani benefiti, objasnio je De Falko, navodeći da američke kompanije u Srbiji posluju istim intenzitetom i u trenutnim epidemiološkim uslovima.

Digitalna ekonomija i IT sektor prepoznati su kao nosioci buduće saradnje Srbije i SAD, a značajana projektna saradnja sa američkim kompanijama mogla bi biti ostvarena u digitalizaciji zdravstvenog sistema u Srbiji.

Predsednica vlade navela je dobre rezultate rada kompanije NCR, koja duži niz godina posluje u Srbiji, i istakla da je izuzetno važno da su investitori poput ovog zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

Na sastanku su prisustvovali ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Stefanović: Srbija neće ulaziti ni u kakve vojne saveze

Read Next

Ambasador Irana u Beogradu: Potpuno podržavamo teritorijalni integritet Srbije