Brnabićeva sa britanskim ministrom: Srbija zainteresovana za investicije i strateške projekte

Premijerka Brnabić je istakla da su odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da je neophodno usmeriti napore na dalje unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje, dodavši da je Srbija zainteresovana za povećanje investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva i saradnju na realizaciji strateških projekata koji su u planu, navedeno je u saopštenju iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Govoreći o zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena kao jednom od prioriteta Vlade Srbije, premijerka Brnabić je izrazila uverenje da će biti uspostavnjena intenzivnija saradnja u ovoj oblasti, naglasivši da saradnja sa partnerima iz UK može biti od velikog značaja u izgradnji zelene ekonomije i zelene energetike.

Ministar Stjuart je rekao da su ostvareni dobri uslovi za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, potvrdivši da je Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresovano za jačanje saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.

Sagovornici su zaključili da je u borbi protiv pandemije i Srbiji i Velikoj Britaniji fokus na daljoj masovnoj imunizaciji stanovništva, kao jedinom načinu da se što pre uspostave normalni životni tokovi.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić lično ispratio sina i izaslanika kralja Bahreina

Read Next

Brnabić: Srbiji se ulaganje u digitalizaciju isplatilo