Brnabićeva sa američkim senatorima o bilateralnoj saradnji

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je Vlada Srbije posvećena jačanju partnerstva sa SAD.

Brnabić je rekla da je prisustvo kompanija iz SAD u Srbiji od izuzetnog značaja, naročito u oblasti IT industrije i visokoh tehnologija, ističući da su to investicije koje menjaju Srbiju i daju joj šansu da bude u korak sa svetom.

Brnabić je zahvalila senatorima na jasnoj podršci SAD evropskom putu Srbije, koji je, prema njenim rečima, jedan od spoljnopolitičkih priroteta, kao i na angažmanu u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednica Vlade ponovila je da je Beograd posvećen dijalogu i u potpunosti spreman za nastavak razgovora sa Prištinom.

Govoreći o situaciji u regionu, Brnabić je istakla da su očuvanje mira i stabilnosti ključni za dalji regionalni napredak, ali isto tako i za napredak Srbije.

Senator Marfi rekao je da senatori borave u poseti Zapadnom Balkanu kako bi uvideli koji su sve načini za osnaživanje regionalne saradnje, dok je senatorka Šahin izrazila zadovoljstvo činjenicom da firme iz SAD učestvuju u izgradnji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se ranije sa američkim senatorima sa kojima je razgovarao o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu, energetici i krizi u Ukrajini.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Talog kave prospite u odvod sudopere? Pravite veliku grešku

Read Next

Turisti se vraćaju u Italiju, koja je najpopularnija umetnička lokacija