Brnabićeva Jandrokoviću: Tražimo pravdu za pobijenu decu

Ana Brnabić je u objavi na Tviteru, reagujući na izjavu predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, navela da se jedna članica EU usuđuje da javno kaže da “ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece, jer četvoro ih je tamo pobijeno starosti šest do 13 godina, ne možete da budete deo EU”.

“To je vladavina prava? To su evropske vrednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno”, zapitala je Brnabićeva u odgovoru Jandrokoviću na izjavu da će Hrvatska iskoristiti pregovore Srbije i EU “kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati”.

“Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu – Jovana Drču (šest godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (devet godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored četvoro dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine… Vaši ‘heroji’ pobili su nenaoružane ljude, u zbegu, iz vazduha”, poručila je Brnabićeva.

“Okrenula se Srbija budućnosti, ne brinite vi za nas. Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su decu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić: ‘Ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država'”, navela je premijerka.

Zapitala je i kada će se steći uslovi da Aleksandar Vučić poseti najveće mesto stradanja srpskog naroda – Jasenovac i podsetila da “još čekamo odgovor na najavu službene posete”.

“Hoćete li uspeti da smognete snage da obezbedite predsedniku Srbije da stavi cvet na mesto stratišta desetina i stotina hiljada najbrutalnije pobijenih Srba, Jevreja i Roma od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, biće Vam lakše”, zaključila je premijerka.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Čuveni pisac istakao je 8 osobina kulturnih ljudi, koje vi imate?

Read Next

Talačka kriza u hotelu “Hajat” u Mogadišu trajala 30 sati – više od 20 mrtvih i 100 povređenih