Brnabić: Rezultati prvog kvartala bolji od očekivanih

Premijerka Brnabić saopštila je da su rezultati prvog kvartala bolji od očekivanih, ali da to nikako nije razlog za opuštanje.

Na sednici je konstatovano da je srpska industrija pokazala izuzetnu žilavost u vreme pandemije i pored odrećenih restrikcija koje su posebno vidljive u industrijama mesa, skroba i peciva, što je posledica, kako je objašnjeno, pada tražnje.

Dobre vesti stižu iz oblasti poljoprivrede s obzirom na to da se u sektoru voćarstva očekuje značajan iskorak koji bi mogao da se meri sa 2013. godinom, koja je bila rekordna, a ukoliko ne bude vremenskih neprilika i pšenica će imati odličan prinos. Kada je reč o svetskom tržištu, srpski poljopriverdni proizvodi imaju značajnu šansu, rečeno je na sednici.

U privredi su trendovi takođe stabilni, u sektoru putne i železničke infrastrukture radovi teku po planu, a 1. maja se očekuje početak radova na brzoj saobraćajnici Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor). U sektoru energetike ove godine počeće realizacija planiranih projekata, kao i u oblasti životne sredine i to u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Resorni ministri su premijerku Brnabić izvestili i da se problemi koji se javljaju tokom realizacije projekata rešavaju na terenu i u najkraćem vremenskom roku.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Kako da postanete i kupac–proizvođač električne energije i smanjite račun za struju

Read Next

Vučić: Srbija na dobrom putu da ostvari planirani rast od šest odsto