Brnabić razgovarala sa premijerom Australije Morisonom o Novaku Đokoviću

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kome je australijski sud jutros po našem vremenu odobrio ulazak u tu zemlju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je zatražila da Novak Đoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava.

Predsednica Vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Premijerka je takođe zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije razmenjuju direktno Vlada Srbije i Vlada Australije.

Premijer Morison je taj predlog prihvatio i positgnut je dogovor da njih dvoje svakako razgovaraju ponovo u narednim danima.

Brnabić je zamolila australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka.

Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Preminuo Robert Darst

Read Next

Za koja zanimanja država sufinansira nova radna mesta