Brnabić: Investicija “Meriota” oživljava jug centralne Srbije

Ana Brnabić je izjavila, na svečanosti potpisivanja ugovora “Meriota” i “Milenijum rizorta” o izgradnji hotelskog kompleksa, da je reč o najvećem projektu kompanije “Meriot” na Balkanu, kao i najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku.

“Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina”, rekla je Brnabićeva.

Navela je da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.

“Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija, i taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj”, rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je ovo najveća investicija u domaći turizam u ovom trenutku koji nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama epidemije.

“Neke od najvećih posledica trpe upravo privatne kompanije, i zato zahvaljujem ‘Milenijum timu’ što i pored svega nisu odustali od projekta, niti ga odložili, već su nastavili, kako bi Vranjska banja imala ovakav biser što pre”, rekla je Brnabićeva.

Godfri: Projekat u Vranjskoj banji važan i za Srbiju i za SAD

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji u saradnji kompanija “Milenijum rizorta” i američke hotelske kompanije “Meriota” važan i za Srbiju i za SAD ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu.

Godfri je na potpisivanju ugovora između dve kompanije rekao da je ovo prva svečanost povodom poslovnog poduhvata kojem prisustvuje od početka pandemije koronavirusa.

Naveo je da će u Vranjskoj banji biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.

Ambasador je rekao da je više puta posetio Vranje i okolinu i da je to jedan od najlepših delova Srbije sa bogatom tradicijom i velikim potencijalom, te da je kralj Petar Prvi bio redovni gost Vranjske banje koja je značajan deo srpske kulture i prirodnih lepota.

“Nadam se da je ovo partnerstvo prvo od onih koji dolaze i da će rizorti privlačiti posetioce ne samo iz Srbije i regiona nego i iz čitavog sveta. Promocija razvoja sektora ugostiteljstva je jasan signal da se postpandemijska privreda oporavlja i da su vremena bolja”, kaže Godfri.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Dobri razgovori za Češkim partnerima

Read Next

Dačić: Poslanici 8. juna razmatraju pitanje promene Ustava