Britanski razarač “Defender” pristao u gruzijsku luku

Rusija je pre nekoliko dana saopštila da je ispalila hice upozorenja ka razaraču, a kasnije je pretila da će bombardovati britanske ratne brodove u Crnom moru, ukoliko se ponove provokativne akcije oko Krima.

Komandant “Defendera” Vins Oven rekao je da je britanska mornarica bila “posvećena pružanju mira i stabilnosti u regionu, kao i da pokaže neslaganje sa onima koji žele da destabilizuju globalnu sigurnost”, javlja Rojters.

Vins Oven je dodao da Velika Britanija i njeni saveznici, kao što je Gruzija, koja se nada da će jednog dana ući u NATO, ostaju posvećeni “miru, stabilnosti i prosperitetu u Crnom moru, kao i gruzijskom teritorijalnom integritetu i suverenitetu”.

Rusija je navela da je bacila bombe u blizini “Defendera” u sredu, dok je prolazio pored Krima, što je Moskva smatrala upadom u ruske teritorijalne vode.

Britanci tvrde da je “Defender” prolazio kroz vode koje pripadaju Ukrajini i da su hici koji su bili ispaljeni bili deo najavljene ruske vojne vežbe, uz dodatak da nije bačena nijedna bomba.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Izveštaj vlade SAD o NLO: Fenomeni u vazduhu i dalje neobjašnjeni

Read Next

Turska počela megaprojekat izgradnje “Kanala Istanbul”