Brajan Volš zvanično optužen za ubistvo supruge Ane, tužioci tvrde da je raskomadao telo

Volš u pritvoru bez mogućnosti kaucije

Brajan Volš koji je i zvanično optužen za ubistvo supruge Ane, ostaje u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Brajan Volš na Guglu pretraživao kako da se reši tela

Brajan Volš je navodno dan nakon Aninog nestanka izvršio brojne Gugl pretrage na aj-pedu svog sina koje su se bavile odbacivanjem tela, uključujući “Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše?” i “Rastavljanje i najbolji načini za odlaganje tela”.

On je, u danima posle njenog nestanka, pretraživao i “koliko dugo DNK materijal može da opstane”, “može li se identitet utvrditi preko polomljenog zuba”, “kako očistiti drveni pod od krvi”, i druge sumnjive pretrage.

Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš koja je nestala 1. januara.

On je u sudnicu ušao sa lisicama na rukama, a prema izveštajima reportera sa lica mesta, imao je isprazan izraz lica tokom čitavog postupka. Zadržan je u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Tužioci ga terete da je raskomadao telo svoje supruge pre nego što ga je bacio. Naveli su i da je sprovedeno DNK testiranje predmeta pronađenih u kontejneru za smeće, uključujući papuče, maramice i skafander.

“Umesto da zatraži razvod, veruje se da je Brajan Volš raskomadao Anu Volš i odbacio njeno telo”, rekao je državni tužilac tokom saslušanja.

Naveo je da su torbe sa Aninim stvarima, kao i sredstva za čišćenje bačeni u kontejner, ali i DNK ostaci. 

Saopšteno je da su pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu pronađeni peškiri, tepisi, testera, deo ogrlice koju je Ana ranije nosila, dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19.

Da podsetimo, Ana je 1. januara rano ujutru trebalo da ode na bostonski aerodrom “Logan” i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Brajan Volš je od ranije u pritvoru zbog navodnog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se tada izjasnio da nije kriv.

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti “kako se rešiti tela žene od 52 kilograma” i “kako raskomadati telo”. On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.

U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.

Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države.

Sa Brajanom Volšom ima troje dece od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Dačić: Jedan od prioriteta Srbije očuvanje nacionalnog identiteta

Read Next

Junajted ispustio pobedu protiv Palasa i priliku da dođe do drugog mesta na tabeli Premijer lige