Bračni par pobegao iz doma za stare, način na koji su to izveli je neverovatan

Bračni par, oboje štićenici doma za starije i nemoćne osobe u Džonson sitiju u američkoj državi Tenesi, uspeli su da odatle pobegnu, zahvaljujući suprugovom poznavanju Morzeove azbuke, koje se seća još iz vojnih dana, piše Dejli Mejl.

Starac pati od jednog oblika demencije, a starica od Alchajmerove bolesti, ali suprug je, zahvaljujući poznavanju Morzeove azbuke uspeo da dešifruje i zapamti kod električne brave u domu Elmkroft u kom borave i kasnije ga iskoristio za beg, rekli su njegovatelji. Nakon pola sata lutanja nedaleko od objekta pronašao ih je slučajni prolaznik.

Zaposleni u domu najpre nisu mogli da shvate na koji su način, pored svih mera bezbednosti, štićenici uspeli da pobegnu iz prostora obezbeđenog elektronskom bravom, ali muškarac im je kasnije objasnio da je u vojsci koristio Morzeovu azbuku i da je to iskustvo iskoristio da bi zapamtio kod elektronske brave dok ga je osoblje ukucavalo.

Lokalne vlasti upravu doma Elmkroft kaznile s 2.000 dolara zbog ovog propusta. Iz ustanove su rekli da su odmah promenili sve kombinacije na svim vratima i da će, češćim proverama, nastojati da spreče slične događaje.

„Sigurnost naših štićenika na prvom nam je mestu. Zahvalni smo i srećni što je oboje štićenika sigurno vraćeno u zajednicu“, stoji u saopštenju doma.

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Bitna stvar koju morate da uradite nakon svađe s partnerom

Read Next

“U najgoroj sam formi u životu”: Slavni glumac pokazao zaobljeni stomak (foto)