BOŽANSKA PRIRODA, MORE, PLANINE, MIR:Na ovim čarobnim mestima možete ZAISTA da kupite kuću za manje od 200 dinara!(FOTO)

Sela nestaju ne samo u Srbiji, već širom sveta. Gradovi su sve veći, a prelepi pejzaži sela služe isključivo za fotografije. Ipak, vlade mnogih zemalja su odlučile da podstreknu ljude da se presele na sela i u napuštene gradove, pa se dešava da na oglasima naletite na kuće koje koštaju samo 150 dinara.

ITALIJA

O kućama za evro u Italiji nisu čuli samo oni koji žive ispod kamena. Dok je većina ovo odbacila kao lažnu vest, te kuće postoje i stvarno koštaju 118 dinara. Ali, uvek postoji začkoljica kod ovako naizgled velikodušnih ponuda. Ukoliko se odlučite da kupite kuću u napuštenom primorskom italijanskom selu, trebalo bi da znate nekoliko stvari.

Kuće su u katastrofalnom stanju, jer su u njima živeli siromašni pastiri, a napustili su ih pre najmanje 30 godina. Pored obaveze da potpuno renovirate vaš novi dom, morate da živite u njemu i da naučite italijanski jezik, a kasnije i da konkurišete za državljanstvo ove zemlje.

JAPAN

U ruralnom delu Japana možete da pronađete kuću za samo 150 dinara. Za razliku od italijanskih, ove kuće su mnogo lepše, ali i više očuvane. Pored malog renoviranja i čišćenja, ne morate da radite ništa više, a ukoliko ste fanatik za japanskom kulturom, moći ćete svakodnevno da uživate u mirnim jutrima zemlje izlazećeg sunca.

Ukoliko ste više za neki urbaniji okoliš, periferija Tokija je izuzetno povoljna za ljude koji žele da se nasele tu. Prednost imaju porodice sa decom zbog niskog nataliteta Japana.

ŠVAJCARSKA

Ako ste sanjali da živite na Alpima okruženi planinama i prelepom prirodom, onda pravac Monte Sjaga. Oni već dve godine pokušavaju da namame nove stanovnike sa cenama kuća koje nisu više od 120 dinara.

Selo se nalazi u netaknutoj prirodi, ali je obezbeđen pristup pitkoj vodi. Kuće su od kamena i potrebna im je totalna reparacija, ipak to nije odbilo mnoge koji su jedva čekali da pobegnu u Švajcarsku prirodu.

FRANCUSKA

Francuzi su odlučili da iskopiraju svoje komšije pa su i oni pokrenuli akciju kao i Italijani. Šan di Bu i Rube nude kuće u svojim mestima za samo 100 dinara.

Ipak, morate da obećate da ćete renovirati kupljenu kuću, i da je ne prodajete narednih pet godina. Kuće može da kupi apsolutno ko hoće, a u Rubeu ih je dostupno čak 2.500.

SAD

U obećanoj zemlji možete da kupite kuću sa dvorištem za cenu koja je manja od prosečne autobuske karte. Bafalo, Geri, Čikago i Sent Luis nude kuće koje su u katastrofalnom stanju, ali je država pružila olakšicu od poreza jer se one nalaze u istorijski značajnim područjima.

Ipak, ovo je možda jedina opcija koju bi trebalo da izbegnete. Kuće se nalaze u područjima koja su zatrovana kriminalom, a nema ni peviše života. Gradovi u kojima se nalaze su propali zbog industrija koje ne posluju ni približno kao nekada.

GRČKA

Grci vam neće samo dati finansijske olakšice već će vam platiti da dođete i živite. Na primer ostrvo Antikitera, na kom živi nekoliko arheologa, naučnika i dvadesetak stanovnika, će vam davati džeparac da živite ovde u periodu od tri godine.

Ovo ostrvo je poznato u antičkoj istoriji, ali danas nema ni prodavnicu, a ni benzinsku pumpu. Ukoliko ste spremni za ovakav život onda pravac Grčka.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Počinje izgradnja brze saobraćajnice Šabac–Loznica

Read Next

Šta se dešava sa organizmom, ako previše SPAVAMO