Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Žozep Borelj je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika Džoa Bajdena Evropskoj uniji.

“Zadovoljstvo je čekati u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obe strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteškoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na Kosovu i u Srbiji”, rekao je Borelj.

On je na konferenciji za medije pre sastanka izrazio zadovoljstvo što se sastanci u okviru dijaloga održavaju u isto vreme kada i susreti EU sa američkim predsednikom Bajdenom.

“Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam što se to dešava u isto vreme kada se EU sastaje sa američkim predsednikom Bajdenom”, naglasio je evropski zvaničnik.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Nastavak dijaloga u Briselu, sastanak Vučića i Kurtija sa predstavnicima EU

Read Next

Vučić u Briselu: Rekao sam da nikad nećemo priznati Kosovo i onda se Kurti detonirao