Borba za nastavak bajke i finale Evrobasketa – košarkašice igraju protiv Belgije

Izabranice Marine Maljković odigrale su do sada neverovatan turnir koji su krunisale trijumfom nad domaćinom Španijom u četvrtfinalu.

Srpkinje su prebrodile veliku sudijsku nepravdu i faul u poslednjim sekundama za pobedu Špankinja, posle čega su više puta ponovile da lopta ne laže.

Selektorka je izjavila da će se duel sa Španijom pamtiti doveka, ali je najavila i borbu za medalju.

“Znamo za šta smo došli i šta je naš cilj. Idemo na medalju! U polufinalu nas čeka Belgija, još jedna velika ekipa…”, istakla je Maljkovićeva.

Kapitenka Jelena Bruks svesna je da će protiv Belgijanki biti veoma teško.

“Znamo protiv koga igramo, biće izuzetno teško. Moramo da verujemo u sebe i ono što mi radimo. Ovo je jedna polufinalna utakmica, ogroman je uspeh što smo opet među četiri. Daćemo sve od sebe, jer jedna je utakmica. Obe ekipe žele da budu u finalu. Imamo još dan i po da se spremimo, ako ispoštujemo sve što Marina i stručni štab od nas traže, mislim da ćemo slaviti na kraju utakmice”, rekla je Jelena Bruks.

Maja Škorić kaže da je istorijska pobeda protiv Španije u četvrtfinalu zaboravljena i da je sav fokus usmeren na pripremu za naredni meč.

“Svi želimo pobedu, zato smo se spremali i došli. Pristupićemo maksimalno ozbiljno onome što nas čeka. Emocije su se slegle posle prethodne utakmice, sada je vreme da se u potpunosti fokusiramo na ono što dolazi. Imamo ozbiljan zadatak pred nama. Respektujemo ekipu koja ima odličnu timsku atmosferu, igru i vrhunske individualce. Treba još da radimo i da ovoj utakmici pristupimo na najbolji mogući način”, poručila je Škorićeva.

“Lavice” će u trenutku kada budu izašle na teren sa Belgijankama već znati ko ih čeka u potencijalnom finalu, pošto se u prvom polufinalu od 18 časova sastaju Francuska i Belorusija.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Nakon 30 godina, ponovo na mestu uspeha – Obradović se zvanično vratio u Partizan

Read Next

Svetski rekord Italijanke na šampionatu u ronjenju na dah u Beogradu