Bombaški napad ispred crkve u Indoneziji, povređeno 14 osoba

Napad se dogodio u Makasaru, gradu na ostrvu Sulavezi, dok su se vernici nalazili u crkvi, a iz policije je navedeno da je napadač bio jedina žrtva, preneo je Rojters.

Policija je navela da se sumnja da su napad izvršile dve osobe, a lokalna policija je ranije rekla da je u pitanju bio jedan napadač. 

Sveštenik Vilhemus Tulak je naveo za lokalne medije da je napadač pokušao da uđe u dvorište crkve motorom, ali da ga je u tome zaustavilo obezbeđenje.

Na snimcima bezbednosnih kamera se vidi eksplozija koja je na sredinu puta izbacila plamen, dim i krhotine.

Iz policije nije navedeno ko je odgovoran za napad, a nijedna teroristička organizacija nije preuzela odgovornost. Dodaju da je u toku istraga kojom bi trebalo da se utvrdi kojoj organizaciji pripadaju napadači.

Napadi na crkve u Indoneziji su se dešavali i ranije. Policija je za napad, u kojem je 2018. godine poginulo više od 30 osoba, krivila lokalnu ekstremističku grupu koja je inspirisana Islamskom državom.

Najsmrtonosniji napad islamskih ekstremista dogodio se na Baliju, poznatoj turističkoj destinaciji, kada su bombaši ubili 202 osobe, od kojih su većina bili turisti.

Indonezija je država sa najvećim procentom muslimana na svetu koja ima značajan procenat hrišćana i pripadnika drugih veroispovesti.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

U Belorusiji uhapšeno više od 100 osoba zbog kršenja reda

Read Next

Nasukani brod u Sueckom kanalu blago pomeren, nema procene kada bi mogao ponovo da zaplovi