BOL U MIŠIĆIMA UPOZORAVA NA BOLESTI ORGANA: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koleno!

Lekari koji rade sa novom tehnikom kineziologijeobjašnjavaju da svake sekunde mozak prima hiljade signalaiz svakog mišića. Analizira njeno stanje, stepen istezanja i otpora. Ako je grupa mišića oslabljena duže vreme, postoji opšta neravnoteža u telu. Njihovim radom pokušavaju da zamene mišićna vlakna na suprotnoj strani tela,što izaziva hipertoničnost i prenaprezanje.

Promena tonusa mišića signal je mozgu o zdravstvenim problemima. Lekar može identifikovati najslabije grupe i analizirati koji se organi nalaze u blizini, što je uticalo na smanjenje rada tela.Procenjuje kako reaguju na povećani stres, pružaju li otpor na iritaciju.

Veza između mišića i unutrašnjih organa osobe

U ljudskom telu postoje hiljade mišića,od kojih su mnogi nervnim završecima povezani sa unutrašnjim organima. Kada se pojavi hipertoničnost, obratite pažnju na moguće zdravstvene probleme:

*Sa slabim mišićima na unutrašnjoj strani nogučesto se javljaju crevni problemi, kolitis, disbioza i hronični zatvor.

*Ravna stopalaukazuju na slabost mišića karličnog dna,poremećaj genitourinarnog sistema. Žene često imaju prolaps materice, upalu jajovoda.

*Sa slabim leđnim mišićima,spuštanjem ramena napred, često se otkriva veza sa bolestima stomaka, pojavom čireva, gastritisom i varenjem.

*Oslabljeni poplitealni mišići, krckanje u kolenimamogu ukazivati na ranu fazu upale žučne kese, formiranje kamenaca u njima.

*Slabi glutealni mišićise primećuju kod patologija bubrega, jajnika, genitourinarnog sistema,impotencije kod muškaraca.

*Atonija ili smanjeni tonus mišićnog okvira leđamože ukazivati na oštećenje rada srca, koronarnih arterija, bronhija i pluća.

*Sartoriusov mišić gubi tonus predispozicijom za nadbubrežne bolesti,oštećenju proizvodnju hormona stresa i razvoj tumora.

*Ograničeni pokreti vrata su povezani sa obolelim sinusima osobe, često daju hipertoničnost kod hroničnog sinusitisa, tonzilitisa, rinitisa.

Obratite pažnju na signale koje vam telo šalje.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Kako do sertifikata za 10 najtraženijih poslova koji će biti aktuelni u naredne četiri godine

Read Next

ZATO VAM JE IMUNITET SLAB I NE MOŽE DA SE ODBRANI OD BOLESTI: Simptomi da vam nedostaje 5 ključnih elemenata!