Boingovi avioni “737 maks” opet prizemljeni zbog novog problema

Boing je uputio preporuku na adrese 16 klijenata da reše potencijalni problem sa elektičnom instalacijom u određenoj grupi aviona “737 maks” pre nego što nastave s letovima, saopštila je kompanija.

Avio-kompanije treba da provere da li je jedna od komponenti električnog sistema aviona dovoljno uzemljena, precizirao je američki proizvođač, dodajući da sarađuje sa Federalnom upravom za vazduhoplovstvo SAD na rešavanju problema.

“Boing” nije naveo na kojih se 16 avio-kompanija odnosi ovo upozorenje ni na koliki se broj aviona odnosi taj kvar.

Svi Boingovi avioni “737 maks”bili su prizemljeni širom sveta 20 meseci, od marta 2019. do novembra 2020. godine, nakon dva fatalna pada u kojima je poginulo 346 ljudi.

Kompanija “Boing” će platiti više od 2,5 milijarde dolara na kraju istrage dva udesa aviona “737 maks”, u kojima je poginulo 346 ljudi, objavilo je početkom godine američko Ministarstvo pravde.

Rojters izveštava da su vazduhoplovne kompanije “Amerikan Erlajns” i “Sautvest Erlajns” već saopštile da će ukloniti avione “737 maks” iz reda letenja.

“Amerikan Erlajns” je objavio da privremeno sa letova ukljanja 17 nedavno dobijenih aviona “737 maks”, a “Sautvest” je naveo da povlači 30 ovih vazduhoplova od ukupno 58 koje poseduje.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

U Mjanmaru 19 ljudi osuđeno na smrt

Read Next

Vesti – Putnici širom sveta željni povratka na ostrvo Puket – Travel Magazine