BIZARNE TAJNE OSTRVA BLUDA: Italijanski markiz sa ženom bludničio, ona šetala gola i zavodila siromahe, a onda ŠOK! FOTO

Na prvi pogled – nenaseljeno italijansko ostrvce Zanone izgleda kao raj na zemlji – predivna, neobična priroda, tirkizno plavo more, uvek vedro nebo, ali ova oaza zapravo krije mračnu i “prljavu” prošlost koja priča pomalo bajkovitu i bizarnu priču o evropskoj eliti 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Danas samo napuštena luksuzna vila na vrhu ostrva stoji kao podsetnik na tragični scenario koji se odigrao na mestu koje je godinama bilo stecište bluda, razvrata i orgija. Nekadašnji vlasnik ovog ostrva bio je markiz Kamilo Kasati Stampi koji je uživao u slobodnom, raskalašnom stilu života zajedno sa suprugom Anom Falarinom.

Ovaj par delio je ljubavprema egzibicionizmu i seksualnim avanturama, a markiz je uz to i bio voajerkoji je uživao da gleda svoju fatalnu ženu kako razmenjuje intimnosti sa nepoznatim muškarcima u krevetu.

Lepa Ana bila je glumica i starletakoja je volela da eksponira svoju lepotu i obline – često je plivala i šetala potpuno gola oko ostrva , a još češće je pozirala svom bogatom mužu u provokativnim pozama. Tako naga je između ostalog nalazila muškarce za zabavu – upoznavala bih i u šetnji plažom, a potom ih je vodila u vilu, gde je markiz strpljivo čekao. On je učestvovao u izboru muškaraca – svi su morali da budu mladi, zgodni i da pripadaju nižem društvenom staležu.

Kamilo je toliko voleo ovakve prizore, da je sa ogromnim žarom pravio i redovne beleške o Aninim malim bludnim odnosima u takozvanu “zelenu svesku”.

Ana me danas izludela od zadovoljstva. Vodila je ljubav sa nekim vojničićem tako efikasno da sam nakon dugo vremena i sam uživao kao i ona“, samo je jedan u nizu zapisa.

Ovaj aristokratatakođe je voleo da kontroliše svoju ženu – ne samo da ju je bodrio da živi skandaloznim životom, već ju je i praktično naterao da poveća grudi hirurškim putem – bila je jedna od prvih žena u svetu koja se podvrgla takvom zahvatu. Ana je razumela njegove želje i nije im se opirala, već ih je rado ispunjavala – hroničari kažu da je bila toliko željna uspeha, priznanja i društvenog statusa da je bila u stanju da uradi sve za markiza.

Vikendi su na ostrvcetu Zanone bili rezervisani za gala zabave na kojima bi se okupljali evropska aritokratija, bogataši i VIP zvanice, a potom prepuštali alkoholu, narkoticima, maskembalima i neobuzdanom seksu. Raspredale su se i legende o tajnoj sobi sa ogledalima u kojima su se radile sve one stvari koje su normalnom svetu bile nezamislive.

“Svi smo znali šta se tamo događa. Prozvali smo ga ostrvo orgija, no niko se o tome nije usudio da priča naglas”, ispričao je turistički vodič i “stari morski vuk” Rikardo Peci koji živi na obližnjem ostrvu Ponca.

Sve se promenilo kada je u armiji svojih usputnih ljubavnikaAna na jednoj divljoj žurci naletela na 25-godišnjeg Masima Minoretija, takođe željnog popularnosti i novca, u kog se bespovratno zaljubila. Masimo je bio mlad, lep i šarmantan, vrcavog duha i slobodnih shvatanja – bio je žigoloi to jedan od popularnijih među starijim dobrostojećim gospođama onog vremena.

Markiz je možda podržavao i podsticao vanbračne izlete svoje supruge, ali nije mogao da podnese ideju da se njegova Ana nekome daje sa emocijama.

Osećam ogroman bol, Ana je kriva za užasno zlobnu stvar. Moj život više nema nikakav značaj, izgubio sam sve što sam imao i voleo, osećam se kao da sam već umro“, napisao je on u julu mesecu 1970. godine.

Nije teško pogoditi da je ubrzo nakon toga ova priča imala tragičan epilog…

Kamilo se jedne avgustovske večeri vratio sa putovanja u svoju vilu u Rimu, gde je zatekao Anu sa Masimom u postelji. Nije dugo oklevao – u suprugu je ispucao tri metka, a mladog žigola usmrtio je jednim hicem u čelo. Zatim je pucao sebi u glavu.

Nakon ubistva, osim pomenutog ” zelenog”dnevnika koji je markiz vodio, forenzičari su pronašli 1500 pornografskih fotografija Ane koje je snimao lično on. Zanimljivo je i da su pronađene brojne boce najskupljih alkoholnih zakopane na ostrvu, koje su zapravo potvrdile ono o čemu se godinama nagađalo.

[embedded content]

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Mali: Zvanični podaci o BDP-u još jedna potvrda brzog oporavka privrede

Read Next

Pijte ga ujutru i uveče: Domaći napitak “čisti” pušačka pluća