Bivši kolumbijski vojnici i dva Amerikanca osumnjičeni za ubistvo predsednika Haitija

Predsednik Žovanel Moiz ubijen je u sredu u svom domu od strane, kako su zvaničnici rekli, grupe stranih, obučenih plaćenika, produbljujući previranja u toj siromašnoj zemlji.

Kolumbijski ministar odbrane Dijego Molano rekao je da su prva otkrića ukazivala na to da su Kolumbijci osumnjičeni za učešće u atentatu penzionisani pripadnici oružanih snaga njegove zemlje i obavezao se da će podržati istrage na Haitiju.

Policija je u sredu pronašla osumnjičene atentatore u jednoj kući u blizini mesta zločina u severnom delu glavnog grada Haitija Port o Prensa.

Šef policije Leon Čarls na konferenciji za novinare izveo je 17 osumnjičenih kao i zaplenjene kolumbijske pasoše, puške, mačete, voki-tokije, čekiće za razbijanje vrata i sličnu opremu.

“Stranci su došli u našu zemlju da ubiju predsednika”, rekao je Čarls, i dodao da su tri napadača ubijena, a osam je još u bekstvu.

Horhe Luis Vargas, direktor kolumbijske nacionalne policije, rekao je da je od Haitija dobio zahteve za informacije o šest osumnjičenih, od kojih su dvojica ubijena u razmeni vatre sa haićanskom policijom.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Talibanski zvaničnik: Kontrolišemo 85 odsto teritorije Avganistana

Read Next

“Virus” gladi se umnožava, svakog minuta umre 11 osoba u svetu