Bitna stvar koju morate da uradite nakon svađe s partnerom

Svađe u vezama i brakovima nisu neobične. One mogu da oslabe ili ojačaju odnos između dvoje ljudi, a kako će svađe uticati na odnos zavisi i od toga kako ćemo se ponašati kada svađa završi.

Verovatno ste i sami tokom svađe s partnerom izvukli neke prethodne prepirke kao argument. To ste uradili jer ih niste rešili do kraja.

Zato je nakon svađe, kada se strasti smire, bitno argumentirano i smireno razgovarati o onome što se dogodilo.

Nemojte se pretvarati da se nije dogodilo ništa, nemojte nastaviti da kažnjavate vašeg partnera i nemojte preskočiti izvinjenje. Izvinjenje nužno ne znači da vašem partneru priznajete da je bio u pravo, a vi u krivu, nego je način da priznate da ste jedno drugom povredili osećanja.

Bitno je da razgovor koji ćete voditi nakon svađe bude kvalitetan.Postoje i neki saveti koje možete da poslušate kako bi on bio takav.

Slični tekstovi

Vratite se na problem

Pažljiv i miroljubiv razgovor o problemu može samo popraviti vaš odnos. On ne znači da nećete biti iskreni nego znači da ćete sve što vas muči reći bez dranja i prozivki. Suočavanje s problemima na miran i staložen način pomaže odnosu.

Zajedno proverite postoji li neki veći problem

Možda je svađa krenula zbog neopranog suđa, ali u razgovoru s partnerom proverite postoji li u vašem odnosu neki veći problem zbog kojeg lakše planete. Budite znatiželjni, vodite iskren razgovor i ako je potrebno, kopajte sve dok ne dođete do pravog problema.

Krenite dalje bez zameranja

Cilj kvalitetnog razgovora nakon svađe je da zaista rešite problem i da svađu koja se dogodila ne koristite kao argument u nekim budućim prepirkama. Za ovakve poteze ponekad je potrebna hrabrost jer možda nismo spremni da čujemo neke stvari, međutim, veza je kvalitetna samo ako je iskrena i ako se bavimo problemima koji nas muče na način da ih rešavamo umesto da ih guramo pod tepih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Ako ovako perete veš, bacate novac: Stručnjak otkrio veliku prevaru

Read Next

Preminula baka Olivera koja je tokom zabrane kretanja išla na čas engleskog