BIRAJTE NEUTRALNE BOJE I KREMASTE TEKSTURE: Šminkerka poznatih otkrila 6 ključnih stavki za postizanje savršenog tena!

Trendova šminkanja je danas više nego pre i svaki ima svoje mesto, kao i pratioce koji se u njega kunu. Nije da ne uživamo u tom izobilju izbora ali jedan je ipak jači od svih: no makeup makeup. Ito ne bilo kakav, već onaj sjajan, ton-na-ton koji izgeda gotovo poput filterai koji gledamo na večito svežim licima Hejli Biber, Krisi Tajgen, Emili Ratajkovski i sestrama Hadid.

A da li ste znali da sve ove devojke imaju jednu zajedničku stvar? Pardon, jednu zajedničku osobu? Njeno ime je Meri Filps i upravo ona stoji iza šminke o kojoj sanjamo. Ovo su njeni saveti, sačuvajte i hvatajte beleške.

“Velika je zabluda da je za no makeup makeupefekat dovoljno našminkati kožu i ništa drugo. Potrebni su vam razni proizvodi, a oni uključuju i one za usta, obraze i oči kako bi se postigla ravnoteža.”

Meri ističe da je i pored toga pravilo “manje je više” apsolutno na snazi ali i da je pažljivo i precizno nanošenje proizvoda ključ uspeha (kao i to da je većina proizvoda zapravo višenamenska).

“Dajte sebi vremena i isprobajte različite proizvode kako biste videli šta vam zapravo najviše odgovara, koji proizvodi vam najviše bustuju samopouzdanje,” dodaje Filips.

“Kvalitetna šminka koju lako koristite omogućiće vam da dobijete no makeup makeupefekat bez mnogo muke.”

Evo njenih 6 najvažnijih saveta:

#1 HIDRATACIJA JE KLJUČ

Zdrava hidridana koža je najbolja polazna tačka za bilo koju vrstu šminke, pogotovo ukoliko ste minimalista. “Duboko verujem u efekte koji zdrav način života i dovoljna količina vode na dnevnom nivou imaju na kožu i njen izgled. Ukoliko vam je koža u dobrom stanju, treba joj manje pokrivanja, a proizvodi se i mnogo lakše nanose.”

#2 PUDER KOJI SE LAKO BLENDA

“Tečni puder ili cushion puder koji se mogu po potrebi nanositi u više slojeva i to samo tamo gde je potrebno, omogućiće vam da pokrijete samo one delove kojima je to potrebno, a ne celo lice.”

#3 KREMASTE TEKSTURE

“Za neprimetan izgled šminke, uvek preporučujem da se koriste kremasti proizvodi koji se stapaju sa kožom, lako blendaju sa kožom ali i međusobno i daju prirodan izgled.”

#4 ZEMLJANI I NEUTRALNI TONOVI

Kada birate paletu za no makeup makeup, Filips preporučuje da odaberete nijanse koje se slažu sa vašim prirodnim tonom kože i diskretno ga ističu. Ona najviše voli da šminku nanosi tehnikom razmazivanja koja daje meke, neprimetne ivice i deluje realistično.

#5 ŠTEDLJIVO SA PUDEROM

Puder u prahu i kamenu ili jako volite ili ga ne podnosite, a ako spadate u prvi tabor, Philips preporučuje da ga za no makeup makeupefekat koristite veoma pažljivo i to samo na onim mestima na kojima vam je koža masna, a ne na celom licu.

#6 MIST ZA OSVEŽENJE I TOUCH-UPS

Mist ili sprej za setovanje će učiniti da vam lice uvek izgleda sveže, a koža će biti optimalno hidrirana u toku dana.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

NIKOLA TESLA JE VEŽBAO SVAKI DAN: Smatrao je da samo ovo obezbeđuje SAVRŠENU kondiciju!

Read Next

AKO ŽELITE MAKSIMALNO DA UBRZATE METABOLIZAM, SAMO ISPOŠTUJTE OVIH 6 JEDNOSTAVNIH PRAVILA!