Bezuslovno vole: Ovo je 5 najodanijih rasa pasa (foto)

Pas je čovekov najbolji prijatelj, ali neke rase odanije su od drugih.

Važno je znati da osim prirode, na osobine psa utiče i nega i briga o njemu, stoga svaka rasa u kući u kojoj je voljena može biti neverovatno privržena i odana.

U nastavku donosimo pet najodanijih rasa koje je rangirao portal Newsweek.

1. Labrador Retriver

Labradori su srednje veliki psi poznati po svojoj gustoj, zlatnoj dlaci i mišićavosti. To su psi koje su uzgajivači u Škotskoj dresirali za donošenje patki, ptica i divljači tokom lova. Pouzdani su i prijatni porodični ljubimci. Retriveri su popularni širom sveta i uživaju u puno igre i vežbanju. Vrlo su privrženi porodici, a često se koriste kao psi u terapeutske svrhe.

2. Rotvajler

Rotvajler je stekao lošu reputaciju u filmovima, ali ovi psi su jedni od najslađih i najvernijih porodičnih pasa. Mogu biti neprijateljski nastrojeni prema strancima, ali vlasnika će voleti bezuslovno.

3. Akita

Japanska rasa  Akita vrlo je oprezna sa strancima, ali uživa u bliskom druženju sa svojom porodicom koju štiti od svega što smatra pretnjom. Verovatno najpoznatiji Akita je Hachiko, koji je bio toliko odan svom vlasniku, japanskom naučniku, da ga je čekao na istom mestu svaki dan devet godina nakon njegove iznenadne smrti, sve dok Hachiko i sam nije uginuo.

4. Čivava

Iako su čivave obično manje od nekih drugih rasa s ove liste, one su i dalje neizmerno odane. Ova rasa ima tendenciju da se veže za pojedinca, a nije posebno druželjubiva s drugim ljudima i psima. Ovi psi se mogu dresirati da budu društveniji, ali zadržaće privrženost jednoj osobi.

5. Nemački ovčar

Poznati su po svojoj inteligenciji, hrabrosti, odanosti i samopouzdanju. Među uzgajivačima se ovaj pas smatra pomalo povučenim, potrebno mu je neko vreme da stvori prijateljstvo s novim ljudima. Njihove inteligencija i snaga čine ih uobičajenim izborom za potragu i spašavanje, kao i pse čuvare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Nemci otkrili: Zbog ovoga se krije istina o Šumaherovom stanju

Read Next

Primao platu 15 godina, a nikada se nije ni pojavio na poslu