Bez ova 3 elementa vaša veza neće “preživeti”

Veća je verovatnoća da će parovi koji su uspeli da ih obezbede duže ostati zajedno.

Svi imamo različite potrebe u vezi koje su nam veoma važne (koliku kontrolu ćemo imati, kako ćemo komunicirati, da li ćemo se često smejati itd.). Međutim, postoje neki faktori koji čine vezu uspešnijom i zajednički su svima.

Oni uključuju druženje, brigu i podršku i ključ su za opstanak veze, smatraju psiholozi i savetnici za odnose.

Druženje
Naša potreba da delimo postoji od trenutka kada smo rođeni. Odrastanjem postaje sve intenzivnije i koegzistira sa našom potrebom da negde pripadamo. Kada je ova potreba zadovoljena, osećamo se potpuni, smireni i sigurni.

Nežnost
Uvek ćemo želeti da nam drugi, a posebno naši, svojim rečima i delima iskazuju ljubav. Kada je naš partner nežan prema nama, osećamo se srećno i više verujemo u sebe i svoju vezu.

Slični tekstovi

Emocionalna podrška i afirmacija
Većini ljudi je potrebna potvrda i nagrada kako bi nastavili i prevazišli prepreke na koje nailaze. Kada nas partner podržava, mi smo sigurniji u sebe, opuštamo se i eliminišemo stres i negativne misli.

Parovi koji su uspeli da obezbede gore navedena tri elementa u svojoj vezi verovatnije će ostati zajedno duže. Uslov je, naravno, da je ponašanje sa obe strane isto. U zdravim odnosima oba člana traže brigu, sigurnost i druženje. Ako jedna od ovih potreba nestane za jednog od njih dvoje, onda je jedno u vezi nezadovoljno i postoji rizik da će doći do prekida veze, pre ili kasnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

5 MOĆNIH RUMIJEVIH PORUKA, KOJE MENJAJU ŽIVOT: Malo samoće iz vaše sobe biće više nego što vam je iko ikada dao!

Read Next

Doživotna kazna za trojicu muškaraca iz Džordžije zbog ubistva Afroamerikanca Ahmada Arberija