Beograd dobija još jedan turnir iz serije 250, neposredno pred Rolan Garos

I taj turnir će biti igran na terenima Teniskog centra Novak, gde će se od ponedeljka najbolji teniseri planete boriti za trofej.

“Kao što smo i prethodnih nedelja najavljivali, cilj nam je da povećamo broj turnira u Beogradu. Sa velikim ponosom želim da objavim nešto što je od sinoć i zvanično, a to je da od 22. maja ove godine, dakle za nešto vise od mesec dana, imamo novi ATP turnir, novu 250 licencu, jednogodišnju licencu zbog pomeranja Rolan Garosa. Nadamo se da ćemo što pre moći da vratimo publiku na tribine”, istakao je Đorđe Đoković.

Đoković je istakao da je novi ATP turnir serije 250 velika stvar za naš sport i tenis, zahvalio se svim sponzorima i ljudima koji učestvuju u organizaciji Srbija opena.

Uz želju da predstojeći Srbija open zaobiđe kiša, istakao je da se nada da ćemo imati još jedan uspešan turnir i da će ovo postati tradicija koja će veoma dugo trajati.

“Ove godine bez publike, ali nadamo se da ćemo u narednom periodu, već sledeće godine, moći da napravimo tribine i da se svi pokažu pred domaćom publikom, prijateljima i porodicama”, dodao je najmlađi brat prvog igrača planete.

usinglu učestvuje 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će četvorica dobiti “vajldkard”, trojica tenisera će obezbediti učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji je na programu 18. i 19. aprila.

U glavni žreb prvog izdanja ulazi i 19 igrača na osnovu pozicije na ATP rang-listi.

Prva nagrada za pobednika u singlu je 100.225 evra i 250 ATP poena. Ukupni nagradni fond turnira je 711.800 evra.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Ruska tajna služba tvrdi da je sprečila državni udar u Belorusiji

Read Next

Partizan dobija trogodišnju licencu za Evrokup?