Bajdenov plan za obnovu infrastrukture, izmene u oporezivanju korporacija

“Predlažem nacionalni plan koji vrednuje rad, a ne samo bogatstvo. Izgrađuje pravičnu ekonomiju koja svakome pruža mogućnost da uspe. Stvoriće najsnažniju, najizdržljiviju i najinovativniju ekonomiju na svetu. To nije plan koji se petlja oko ivica, to je generacijsko ulaganje u Ameriku”, rekao je američki predsednik Džo Bajden u Pitsburgu.

Bajden je poručio da je to prilika da svima bude bolje, prenosi Glas Amerike.

“Ekonomiju treba da gradimo odozdo na gore. Vol strit nije sagradio ovu zemlju nego vi, vredni radnici i sindikalisti. Svi su pozvani da učestvuju bez obzira na razlike koje postoje među njima”, istakao je Bajden.

Prethodno je neimenovani visoki zvaničnik administracije rekao novinarima da je realizacija tih projekata planirana u narednih osam godina.

“To su veoma vredne investicije koje će, kako su utvrdili eksperti iz širokog spektra oblasti, doprineti rešavanju problema i poboljšanju ekonomske efikasnosti. I mislimo da su to investicije koje kao zemlja ne možemo da priuštimo”, rekao je zvaničnik Bajdenove administracije.

Bajden predlaže da se planirani projekti finansiraju izmenama u oporezivanju korporacija, uključujući i povećanje poreza na njihovu dobit sa 21 na 28 odsto.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Jovanović: Milošević zadužio Srbiju načinom na koji je otišao u Centralni zatvor, teško mi je da gledam seriju

Read Next

Prikazani novi snimci na kojima Džordž Flojd moli policiju da ga puste