Bajatović: Šta sa objektima u legalizaciji za koje je tražen gas

“Ja nemam rešenja za to. Jedino da predložimo onima koji o tome odlučuju u Vladi Republike Srbije da se razmisli da oni koji su po zakonu o legalizaciji predali zahteve a legalizacija je moguća dobiju neku vrstu isprave na osnovu koje bi priključili gas”, rekao je Bajatović.

Dodao je da većina tih objekata u prosecu legalizacije već imaju struju i vodu, te da se takva isprava ne bi izdavala za objekte kojih legalizacija u perspektivi nije moguća.

“To je prosto ideja, i o tome mora da se razgovara. Postoje i oni koji misle da bi se tako podstakla divlja gradnja. Jer bi neko mogao da smatra da će tako nastaviti da rešava ostale priključke i pre legalizacije”, rekao je Bajatović.

Dodao je da smatra da bi se kroz takve isprave mogao da se reši problem i objekti priključe na gas, ali je naglasio da o tome još treba da se razgovara.

“Srbijagas” je građanima ponudio priključenje na gas za 780 evra u dinarima, što se plaća tri godine i to bez kamate, za šta je stiglo oko 40.000 prijava do sada.

Bajatović je istakao da je do sada obezbeđeno 25.000 gasnih setova, i da je potpisan ugovor sa šest kompanija koje će se uključiti u taj posao.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Preminuo Karlos Rojteman

Read Next

Brnabić: Bez koncesionara, aerodrom ne bi preživeo 2020. godinu